Onko elämä eloonjäämistaistelua?

Hurjalta tuntuu tämä elämä nykypäivänä. Millään ei ole mitään rajaa. Tehokkuusajattelu on mennyt ihan liian pitkälle. Työntekijöiltä otetaan kaikki "mehut" irti. Heitä vaaditaan tekemään monen ihmisen työ, uhraamaan viikonloput, sekä sunnuntait ja vieläpä onnettoman pienellä palkalla.

Osa-aikatyöt, kaikenlaiset pätkätyöt ja silppuhommat eivät ylennä ihmisarvoa, saati työmotivaatiota. Jokaiselle pitäisi taata työ, jolla tulee toimeen edes sen verran, ettei ruokaa tarvitsisi leipäjonosta hakea.

Kuinka moni pienipalkkainen, osa-aikatyötä tai pätkätöitä tekevä lähteekään hymyssä suin aamulla töihin, kun viikonloppulisineen ja iltalisineen osa-aikatyöntekijän palkka saattaa useasti jäädä niin alhaiseksi, että ihminen joutuu turvautumaan työn lisäksi sosiaalitoimiston toimeentulotukeen? Vielä pitäisi maksaa vuokra ja muut laskut ja miettiä, millä elää kuukausi. On vaikeuksia saada rahat riittämään edes niukasti ruokaan.

Juusto on jo ylellisyys, kohta ei köyhällä ole varaa juoda maitoakaan. Tähän kun lisätään vielä järjettömät vuokrien korotukset, niin pienituloiset sekä ennenkaikkea työttömät ovat joutuneet entistä suurempaan ahdinkoon. Ei ole ihme, että niin kovin moni voi nykyään huonosti. Vuokrankorotuksiin olisi saatava vedettyä raja ja katto.

Mielenterveyspalveluiden tarve on kasvanut huimasti. Ihmisten todellinen hätä tulevasta on suuri, kun näitäkin palveluita Jyvässeudulla supistetaan. Monien elämästä on tulossa todellakin päivittäinen eloonjäämistaistelu.

SANNA HYTÖNEN Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Julkisen terveydenhuollon vastuunkanto on teoreettista

Joku tolkku pitää olla taloustalkoissakin!

Huonoja termejä

Lyhyet 5.7.

Lyhyet 5.7.

Lyhyet 4.7.

Orjuuden ja sorron varjo on pitkä ja synkkä

Voiko hallitus jakaa rahaa lainvastaisesti?

Luonto kutsuu! Ei siis enää tekosyitä!

Kansanedustaja Jouni Kotiahon kolumni: Vihervasemmisto on uhka sananvapaudelle

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.