Onko elämä eloonjäämistaistelua?

Hurjalta tuntuu tämä elämä nykypäivänä. Millään ei ole mitään rajaa. Tehokkuusajattelu on mennyt ihan liian pitkälle. Työntekijöiltä otetaan kaikki "mehut" irti. Heitä vaaditaan tekemään monen ihmisen työ, uhraamaan viikonloput, sekä sunnuntait ja vieläpä onnettoman pienellä palkalla.

Osa-aikatyöt, kaikenlaiset pätkätyöt ja silppuhommat eivät ylennä ihmisarvoa, saati työmotivaatiota. Jokaiselle pitäisi taata työ, jolla tulee toimeen edes sen verran, ettei ruokaa tarvitsisi leipäjonosta hakea.

Kuinka moni pienipalkkainen, osa-aikatyötä tai pätkätöitä tekevä lähteekään hymyssä suin aamulla töihin, kun viikonloppulisineen ja iltalisineen osa-aikatyöntekijän palkka saattaa useasti jäädä niin alhaiseksi, että ihminen joutuu turvautumaan työn lisäksi sosiaalitoimiston toimeentulotukeen? Vielä pitäisi maksaa vuokra ja muut laskut ja miettiä, millä elää kuukausi. On vaikeuksia saada rahat riittämään edes niukasti ruokaan.

Juusto on jo ylellisyys, kohta ei köyhällä ole varaa juoda maitoakaan. Tähän kun lisätään vielä järjettömät vuokrien korotukset, niin pienituloiset sekä ennenkaikkea työttömät ovat joutuneet entistä suurempaan ahdinkoon. Ei ole ihme, että niin kovin moni voi nykyään huonosti. Vuokrankorotuksiin olisi saatava vedettyä raja ja katto.

Mielenterveyspalveluiden tarve on kasvanut huimasti. Ihmisten todellinen hätä tulevasta on suuri, kun näitäkin palveluita Jyvässeudulla supistetaan. Monien elämästä on tulossa todellakin päivittäinen eloonjäämistaistelu.

SANNA HYTÖNEN Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Avoin kirjeeni kansanedustajille

Kansallisarkisto, sotiemme historian tutkimus ja SS-olettamukset

Lyhyet

Lyhyet

Metsiä älköön hävitettäkö

Miksi päättäjiä ei kiinnosta tieteellinen tieto metsistä?

Raskaussyrjintää on kunnissa yhä aivan liikaa

Pyöriä nuorille vai kuljetusapua vanhuksille?

Akkujen metallit kaupan

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.