Onko huoli aitoa?

Kristillisdemokraatti Toimi Kankaanniemi kirjoitti Keskisuomalaisessa 1.10. julkaistussa puheenvuorossaan lasten, nuorten ja mielenterveyspotilaiden puolesta: "nuorten pahoinvointiin puututtava". Mutta mitkä olivat motiivit? Toivottavinta tietenkin olisi, että Kauhajoen tapahtumat olisivat saaneet hänetkin näkemään kyseisten ryhmien ongelmat, jotka ovat kaivanneet parannuksia jo vuosien ajan.

Puheenvuoronsa alkupuolella Kankaanniemi toteaa, että "nyt kannamme seurauksia 30-40 vuoden takaisista vääristä poliittisista valinnoista", mutta ei näe, että on nyt itse mukana syventämässä tuota vääränlaista kehitystä entisestään. Kristillisdemokraattien tavoiteohjelmaan kun on kirjattu vaalikaudeksi 2007-2011 muun muassa korkeakoulututkinnon suorittajien ja ensisynnyttäjien keski-iän alentaminen. Käytännössä siis vaaditaan nuorilta ja nuorilta aikuisilta enemmän ja aikaisemmin, mikä johtaa väistämättä pahoinvoinnin lisääntymiseen.

Vetoan Toimi Kankaanniemeä ja kaikkia muitakin kristillisdemokraatteja todistamaan huolensa aidoiksi vaatimalla muutoksia edellä esitettyihin kohtiin tavoiteohjelmassaan. Tekemällä näin kristillisdemokraatit saavat ainakin minun ääneni tulevissa kunnallisvaaleissa.

JOUKO KOSKINEN Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.