Onko moottoriurheilu hyvä laji?

Kaikki eivät pidä moottoriurheilusta samalla tavalla. Joillekin se on osa jokapäiväistä elämää, jotkut haukkuvat sen niin pitkälle kuin pippuri kasvaa. Minulle moottoriurheilu on ollut tärkeää jo pienestä pitäen. On mukava katsoa, kun rallissa ajetaan kovaäänisillä autoilla kovaa ja joskus ulos radalta.

Onhan siitä tietenkin haittaakin. Melu ja saaste haitat ovat aika suuret, ja kännisten ukkojen roskaama luonto on aika karu näky. Mutta kaikissa moottoriurheilun lajeissa meininki ei ole tietenkään sama kuin jossain Neste-rallissa.

Esimerkiksi formuloissa yleisö on oikeasti fanaattista, he tulevat katsomaan sitä autoilua, ei ryyppäämään ja örveltämään. Tai motocross. Minusta on mukava katsoa, kun kuskit ajavat pyörillään ja tekevät huikeita temppuja hyppyreistä.

Jotkut sanovat että energiajuomien mainostus on haitallista nuorille, mutta minusta se on jokaisen oma asia, ostavatko he energiajuomia vaiko eivät. Minä ainakin osaan olla ostamatta joitain energiajuomia, jos näen jossain ralliauton kyljessä energiajuomamainoksen. Tutustukaa ihmeessä lajiin tarkemmin, takaan että ette pety.

JOONAS HALTTUNEN, 8 lk Jyväskylä, Palokka

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Maitolavat, jätelavat ja lava- kulttuuri

Lyhyet

Europarlamentaarikko Henna Virkkusen kolumni: Saksalta odotetaan johtajuutta

Miksi kaikkea todellakin vastustetaan?

Lyhyet

Kansanedustaja Anne Kalmarin kolumni: Talous on hyvinvointimme kivijalka

Vastoin yleistä mielipidettä

Sodille on vanhoja ja myös uusia syitä

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.