Onnellinen loppu Ainolalle?

Istuin kesäteatterissa. Näkymä Jyväsjärvelle lumosi. Se oli parhaita maisemia, mitä olen vuosien ja useiden kymmenien kesäisissä teatterissa käyntieni aikana nähnyt. Entä lavasteet. Niissä oli nähty vaivaa. Nautin esityksestä. Kunnes. Väliajalla koin järkytyksen. Ainolan kesäteatteri on lopetuksen uhan alla.

Uutena jyväskyläläisenä en uskonut kuulemaani. Eihän mitenkään voi tuollaista näytelmien esityspaikkaa lopettaa. Miten joku voi edes nähdä untakaan moisesta. Ihmiset, jotka ovat vuosien mittaan talkoilla ja suurella innostuksella tehneet paikasta suositun ja jonne on mukava tulla. Paikka, jossa hauskalla tavalla esitettyjen, vakavienkin aiheiden lisäksi saa nauttia ihanasta taustasta. En voi uskoa, että Ainolaan rakennetaan jotain muuta. Eikö mitään enää voi säilyttää luonnonmukaisena? Ratkaiseeko kaikessa raha, vai mikä on lakkautuksen taustalla?

Olen lukenut Ainolan historiasta. Mitä siitä kerrotaan jälkipolville, jos ei ole näytettävänä tuota maisemaa, joka avautuu nautittavana. Jospa kuitenkin päättäjät tulisivat järkiinsä ja asiassa tapahtuisi, kuten näkemässäni Antti Tuurin näytelmässä Maakunnan mies. Siinä asiat saivat onnellisen lopun. Onnellista loppua ja monia nautittavia teatteriesityksiä Ainolassa tulevinakin kesinä toivoen

HELENA NIEMELÄINEN junan tuoma uudisasukas Ainolasta Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Punamultabudjetti kasvattaa ostovoimaa

Vastuu ja politiikka

Todistusvalinta ei vanhoja ylioppilaita muistele

Halpatyö kelpaa – ja silti sitä voi surutta moittia

Muutetaan maailmaa!

Lyhyet

Lyhyet

Uusi sairaala Nova raiteilleen

Ilmastonmuutos saadaan vielä kuriin yhteisvoimin

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.