Onnellisuutta kaikille sukupuolille

Viime aikoina ihmiset ovat kertoneet transseksuaalisuudestaan sekä sosiaalisessa mediassa että TV:ssä. Etenkin nuoret kertovat kokemuksistaan esimerkiksi YouTubevideoiden kautta.

Luulen, että suhtautuminen transseksuaaleihin on parantunut asian tultua esille ja tietoisuuteen paremmin. Minusta ihmisillä on silti vielä paljon parannettavaa asenteissa ja ennakkoluulojen taltuttamisessa.

Transseksuaalisuus on luonnollista, sillä se on olemassa syntymästä saakka eikä sille voi mitään. Osalla se tulee esille vasta myöhemmällä iällä. Silti transseksuaalisuus voi olla arka ja vaikea paikka myöntää itsessä, ja kun tuomio tulee muiden suusta, se voi olla romahduttavaa ja odotukset tulevaisuudesta kaatuvat.

Ennakkoluulot uusia asioita kohtaan ovat normaali asia. Mutta siihen, suoltaako suustaan mitä mieleen tulee vai harkitseeko sanansa ensin tarkasti, voi vaikuttaa.

Voin vakuuttaa, että sukupuolenkorjaus ei kerro ihmisen todellisesta persoonasta mitään. Omia ennakkoluulojaan voi hälventää ottamalla asiasta selvää tapaamalla ihmisiä, etsimällä tietoa netistä tai katsomalla asiaa käsitteleviä TV-ohjelmia. Tietoa kyllä löytyy, jos vain viitsii avata silmänsä.

Kaikki eivät pysty tietenkään transseksuaalisuutta täysin hyväksymään. Mutta toisten sukupuoli ei vaikuta omaan elämäämme millään tavalla, joten annetaan heidän elää rauhassa ja olla onnellisia niin kuin hekin antavat meidän.

Sanni Mölsä

Mankolan koulu 8E

Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Perussuomalaisuus on uhka huumorille

Lyhyet

Hallitseeko Suomea todella vihervasemmisto?

Kansanedustaja lasketteli haittapuhetta?

Kotiaholta väärä väite Jämsän vastaanottokeskuksesta

Vihervasemmiston uhrikultti ja kastijako eivät ole tasa-arvoa

Kaiken takana on nainen?

Kirjasto vaikapakka?

Lyhyet

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.