Opettajien, ei yliopistojen vika

Mitä luinkaan lehdestä 29.10? "Yliopistot laiminlyövät opetustehtävänsä". Eivät yliopistot mitään laiminlyö, vaan opettajat, joiden tehtäviin opetus kuuluu.

Yliopistojen opetuksen ongelmana on huono työmoraali ja opiskelijoiden kiusaaminen.

Muutama konkreettinen esimerkki: Jos opettajan pitäisi laittaa jotain materiaalia opiskelijoitten saataville sähköisesti, ei mikään pakota häntä tekemään sitä.

Opiskelijoilla ei ole mitään laillisia keinoja vaikuttaa asiaan. Opettajan ei ole pakko vastata opiskelijoiden sähköpostikyselyihin mutta hän voi tehdä niin jos haluaa.

Opettajan ei tarvitse vastata kysymyksiin. Minäkin lähetin eräälle opettajalle jo kolme kertaa sähköpostia ja kysyin, missä sijaitsee kansio, jossa pitäisi olla artikkeleita kopioitavaksi. Sain vastauksetkin, mutta en kysymykseeni.

Koska olen oppinut omatoimiseksi, ajan vain hissillä ylimpään kerrokseen ja alan etsiä järjestelmällisesti.

Opettaja saa itse päättää, kenen kirjallisen työn hän ottaa tarkastettavaksi ja kenen ei. Jos luento on peruutettu, siitä ei tarvitse ilmoittaa etukäteen.

Arvosteluperusteet ovat opettajan päätettävissä. Eräskin opettaja selitti yli 30 minuuttia sitä, että hän ei tiedä mistä puhuisi, koska ei ole valmistellut luentoaan. Osa opettajista ei edes tiedä luentonsa otsikkoa.

Valituksista ei ole mitään hyötyä, koska tämä kaikki on täysin laillista. Väitetään, että opiskelijalla olisi velvollisuus valmistua. Miksi ihmeessä? Eihän muillakaan ole mitään velvollisuuksia. Otetaan lunkisti vaan.

KAIJA HAMMAR opiskelija Jyväskylä

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Luetko sinä? No, mutta miksi et?

Lyhyet

Jyväskylä valvoo yhdenvertaisesti omaa ja yksityistä palvelutuotantoa

Lyhyet

Työllisyyden parantaminen ehkäisee lapsiköyhyyttä

Määrä ei yksin takaa hoidon laatua

Jokaisen pitää saada tarvitsemansa hoiva

Lyhyet

Lyhyet

Roina pois Kauppa-kadulta

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.