Opiskelijat tarvitsevat taloudellisen tukensa

Näin näen -nimimerkki (Ksml 13.8.) oli Lyhyet-palstalla sitä mieltä, että opiskelijoilta pitäisi ottaa kaikki tuet pois ja antaa heille lainaa.

Mitenkäs työttömät toimeentulolla pärjäävät? Otetaanko heiltä pois tuet, koska suurin osa heistä ei edes tee mitään. Valinta ei ehkä ole omasta tahdosta mutta kuitenkin. Sen sijaan opiskelijat ovat kouluttautumassa ammattiin ja töihin päästyään tulevat maksamaan veroja.

En olisi ottamassa keneltäkään tukia pois - viimeisenä opiskelijoilta. Päinvastoin nostaisin opiskelijoiden tuet samalle tasolle millä toimeentulotuki ja kelalta saatavat etuudet ovat "normaalilla" ihmisellä. Lainan voisi ottaa kokonaan pois käytöstä.

Itse jouduin opiskellessa ottamaan opintolainaa, mikä ei ollut mukavaa, koska 6 000 euroa lainaa opiskelujen jälkeen ei ole mukava asia, varsinkaan kun en valmistunut. Nyt omaan lainan, jota en pahemmin pysty makselemaan toimeentulolla.

Sanon vain, että saa Näin näen, muut kansalaiset ja päättäjät miettiä, kuinka tarpeellisia mitkäkin tuet ovat, ja mitä tarvittaisiin lisää.

VILLE AHONEN Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Britannian pääministeri kokeilee rajoja

Ihmisen erityislaatu, onko sitä?

Lyhyet

Hallitus hakee fokustaan

Veikkaus viimein havainnut ongelmat

Outoa touhua Jyväskylän metsissä

Puolimatka petaa poliittista uraansa

Pääministeri Rinteen ikiomat kuplat

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.