Oppilaiden tasa-arvoinen kohtelu tavoitteeksi

On epäoikeudenmukaista, että oppilaita kohdellaan kouluissa täysin eri tavoilla. Jos sinulla on oppimishäiriö, saat käyttäytyä, miten haluat. Epäoikeudenmukaisuutta lisää opettajien käyttäytyminen.

Useimpia oppilaita kohdellaan eri tavoilla. Eräät oppilaat saavat tehdä useimmissa aineissa helpotettuja töitä. Se on ymmärrettävää lukuaineissa, mutta taideaineissa se on ainoastaan epäreilua.

Miten ihmeessä yksi saa tehdä helpomman työn ja saa siitä paremman numeron kuin muut, jotka tekevät vaativamman työn ja opettelevat uusia asioita? Epäreilua tässä on arvostelu. Reilua olisi, jos kaikki työt arvosteltaisiin vaativuuden ja niiden aikana opittujen taitojen mukaan.

Useimmat oppilaat ovat valittaneet tästä, mutta kukaan ei tee asialle mitään. Onko opettajien asenne se, että kun tarvitset apua yhdessä aineessa, saat sitä sitten kaikissa?

Miksi saat käyttäytyä, miten tahdot, jos sinulla on ongelmia oppimisen kanssa? Sen sijaan jos olet kympin oppilas, sinun oletetaan olevan hiljaa ja tekevän tehtäväsi.

Jos kympin oppilaana riehut, sinut laitetaan käytävään tai määrätään jälki-istuntoon. Toisin tehdään oppimishäiriöistä kärsivien kanssa. Heille suurin rangaistus on viesti kotiin.

Onko tämä reilua? Miksi oppilaita kohdellaan näin eri tavoilla? Onko tämä oikeudenmukaista? Jos et tahdo tehdä jotain työtä ja olet kympin oppilas, sinua käsketään silti tekemään työ. Jos taas sinulla on jonkinlaisia ongelmia, saat jättää työn tekemättä. Tämä on epäoikeudenmukaista niin muita oppilaita kuin myös näitä oppimisvaikeuksista oppilaita kohtaan, sillä hehän tästä kärsivät.

Usein juuri näiden oppilaiden riehuminen pilaa muiden oppimismahdollisuudet. Siksi heidät eristetään pienluokille, missä heidän tarvitsee opiskella vähemmän kuin muiden. Toivon, että epäoikeudenmukaisuutta vähennettäisiin kouluissa. Useimmin tämä saa alulle syrjintää, sillä useimmat näistä oppilaista leuhkivat sillä, ettei heidän tarvitse tehdä mitään. Tämä on naurettavaa. Kenen syytä tämä sitten on?

Jenni Huttunen 8 c

Tikkakoski

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Osaamista Alvan johtoon

En ole kuullut leikkausten keskittämisestä mitään uutta

Lyhyet

Lyhyet

Osuuspankin fuusio oli torjuttava

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

Suomen uusin ja rumin?

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.