Osaako nuoriso mitä sinä osasit nuorena?

Nykynuorison arki koostuu perusteellisesti koneella istumisesta, television katsomisesta, puhelimen rassauksesta, kaupungilla käynnistä ja shoppailusta. Missä on kaikki metsässä käynti: metsästys, kalastus ja muut, joita meidän vanhempamme harrastivat nuorina?

Kalastuksen ja metsästyksen taidot siirtyivät ennen isovanhemmilta meidän vanhemmillemme, kunnes astui esiin teknologia. Nykyään vain harva käy metsällä retkellä, kalassa tai telttailemassa. Suurin osa nuorista ei osaisi edes tehdä nuotiota tosipaikan tai hätätilanteen tullen. Sellaisen opettaminen omalle lapselleen olisi hyvää vaihtelua vanhemmille, jotka eivät enää nykyään tee mitään nuorten kanssa. Omasta mielestäni tärkeimmät erätaidot pitäisi jokaisen osata.

Esimerkiksi koulun, vanhempien, kavereiden tai jonkun seurakunnan kanssa voisi käydä retkellä tai metsässä opettelemassa taitoja, jotka suurimmalta osalta nuorista ovat kadonneet teknologian myötä.

Minä itse liikun luonnossa paljon. Käyn serkkujeni ja kavereiden kanssa tosi usein kesällä virvelöimässä, veneilemässä, retkeilemässä ja kiipeilemässä. Se on erittäin piristävää, mukavaa ja hyvää kunnolle ja aivoille. Minun mielestäni ihmisten pitäisi tehdä tätä enemmän. Ja jos miettii, ettei ole varma, mitä luonnossa voi touhuta, voi apua usein kysyä vanhemmilta.

Joten nouse ylös ja kokeile jotain ulkoaktiviteettia! Valitse itsellesi mieluisin! Kokeilemalla löydät varmasti suosikkisi!

Ville Hassinen

Petäjäveden yläkoulu, 8B

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Lyhyet

Pienet kunnat ahdingossa

Joogit vastasaunan lauteille

Lyhyet

Lyhyet

Kuka lopulta kerää rahat vappusatasiin?

Haasteina oppilasmäärä ja kiinteistön soveltuvuus

Tulevaisuus vaatii tekoja

Lukijan kuva

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.