Osaamiseen on investoitava

Viime vuosina kuntien talouden pitoa ovat varjostaneet kattamattomat kulut sekä jatkuva sopeuttaminen. Hallituksen keittiön kautta listoille ujuttamat koulutusleikkaukset ovat osuneet ikävällä tavalla jyväskyläläisten lasten ja nuorten koulutukseen.

Tällaisia ”talousarvion pikavoittoja” laadittaessa on haluttu unohtaa, että menestyminen tulevaisuudessa vaatii investointeja ja panostuksia tässä ja nyt.

Kuten urheilussa myös kunnissa, on keskityttävä omiin vahvuuksiin ja niihin asioihin, joissa haluamme menestyä. Asioihin, joissa haluamme olla tulevaisuuden voittajia.

Laadukkaasti järjestetty koulutus sekä vahva pedagoginen osaaminen ovat olleet Jyväskylän vahvuuksia ja menestystekijöitä mutta ovatko ne niitä myös tulevaisuudessa?

Jyväskylä on niittänyt mainetta erityisesti opiskelu- ja liikuntakaupunkina. Niittämisen ohella on myös muistettava kylvää uutta ja pidettävä huolta suotuisista olosuhteista.

Lukiokoulutukseen ja varhaiskasvatukseen investoitu euro on kasvumahdollisuuksien turvaamista ja sijoitus yksilön parempaan tulevaisuuteen. Sijoitus laadukkaasti järjestettyyn koulutukseen on myös parasta ennalta ehkäisyä sellaisille lieveilmiöille, joille nykyisillä koulutusleikkauksilla on luotu kasvualustaa.

Uusi keskussairaala sekä Hippos2020 -projekti ovat esimerkkejä jyväskyläläisen osaamisen menestystarinoista. Ei pidä unohtaa, että päiväkodit, koulut ja oppilaitokset kasvattavat menestyksemme tekijät myös tulevaisuudessa.

Tätä osaamista on syytä vaalia ja jalostaa, jotta Jyväskylä ja jyväskyläläiset menestyvät myös jatkossa. Osaamiseen investoitu euro on sijoitus parempaan tulevaisuuteen ja sitä tulevaisuutta rakennamme nyt!

Ari-Pekka Liukkonen

olympiauimari

kuntavaaliehdokas (vihr.)

Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Pyrstötiainen Hämeenlahdella. Kuva: Marja Mallat

Kilometrimaksu olisi rehellisin

Ilmastoahdistuksen sijaan kaipaan uutisia toivosta

Ketä pelottaa ajatus nuorisokoulusta?

Lyhyet

Tavoitteena tasapuolinen ja tasalaatuinen palvelu

LyhyetMarketin alelaari leluja vaatteita ym kysyin mihin loput menevät jos ei osteta roskiin sanoi myyjä.

Lyhyet

Lyhyet

Maamme kuntataloudet yskivät nyt huolestuttavasti

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.