Osuuskaupan toiminnan on oltava kannattavaa

Lauri Jokinen katsoi (KSML 9.2.), että Pylkönmäellä asuvilla Osuuskauppa Keskimaan jäsenillä on osuustoiminnan luonteeseen perustuva oikeus paikallisiin kauppapalveluihin. Tappiollista Sale-kauppaa ei näin ollen saisi lopettaa, vaan sen ylläpitoa pitäisi jatkaa.

Kuten Jokinen itsekin kirjoittaa, Pylkönmäen Salen toiminta on kannattamatonta – ja sitä se on valitettavasti ollut jo useita vuosia. Lisäksi kaupan kylmälaitteet ovat tulleet tiensä päähän ja muutoinkin kaupan kunnostus vaatisi satojen tuhansien eurojen remontin.

Keskimaa kantaa vastuuta pientenkin kylien palveluista ja sillä on Keski-Suomessa kaikista kaupparyhmistä laajin palveluverkosto. Keskimaa on sitkeästi yrittänyt saada kauppaa myös Pylkönmäellä kannattavaksi, mutta ei ole siinä valitettavasti onnistunut. Käytännössä tappion maksumiehiksi ovat joutuneet yhteisvastuullisesti kaikki osuuskaupan jäsenet.

Osuuskauppakin joutuu toimimaan markkinatalouden lakien mukaan, eikä jäsenten tasapuolinen kohtelu tarkoita kannattamattoman liiketoiminnan jatkamista. Siksi Pylkönmäen Salessa käydään nyt yt-neuvotteluja, ja niiden pohjalta Keskimaa päättää kaupan kohtalosta.

Ymmärrämme hyvin, että kauppa on asukkaille erittäin tärkeä – varsinkin kun korvaavat palvelut ovat kaukana. Mikäli päädymme kaupan sulkemiseen, lupaamme tehdä osaltamme parhaamme, jotta tiloihin löytyisi uusi yrittäjä.

Sami Kettunen

hallintoneuvoston puheenjohtaja

Osuuskauppa Keskimaa

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Naisten palkanmaksu päättyi jo lokakuun alussa

Tehdäänkö uudesta kirkkovaltuustosta vallaton?

Lyhyet

Lyhyet

Metsää pitää hoitaa ja hakata

Ralli on pelkkää turhaa tuhlausta

Suomalainen Mansikki ei ole oikea ympäristövihan kohde

Lyhyet

Syöminen ei ole rikos

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.