Osuuskaupan toiminnan on oltava kannattavaa

Lauri Jokinen katsoi (KSML 9.2.), että Pylkönmäellä asuvilla Osuuskauppa Keskimaan jäsenillä on osuustoiminnan luonteeseen perustuva oikeus paikallisiin kauppapalveluihin. Tappiollista Sale-kauppaa ei näin ollen saisi lopettaa, vaan sen ylläpitoa pitäisi jatkaa.

Kuten Jokinen itsekin kirjoittaa, Pylkönmäen Salen toiminta on kannattamatonta – ja sitä se on valitettavasti ollut jo useita vuosia. Lisäksi kaupan kylmälaitteet ovat tulleet tiensä päähän ja muutoinkin kaupan kunnostus vaatisi satojen tuhansien eurojen remontin.

Keskimaa kantaa vastuuta pientenkin kylien palveluista ja sillä on Keski-Suomessa kaikista kaupparyhmistä laajin palveluverkosto. Keskimaa on sitkeästi yrittänyt saada kauppaa myös Pylkönmäellä kannattavaksi, mutta ei ole siinä valitettavasti onnistunut. Käytännössä tappion maksumiehiksi ovat joutuneet yhteisvastuullisesti kaikki osuuskaupan jäsenet.

Osuuskauppakin joutuu toimimaan markkinatalouden lakien mukaan, eikä jäsenten tasapuolinen kohtelu tarkoita kannattamattoman liiketoiminnan jatkamista. Siksi Pylkönmäen Salessa käydään nyt yt-neuvotteluja, ja niiden pohjalta Keskimaa päättää kaupan kohtalosta.

Ymmärrämme hyvin, että kauppa on asukkaille erittäin tärkeä – varsinkin kun korvaavat palvelut ovat kaukana. Mikäli päädymme kaupan sulkemiseen, lupaamme tehdä osaltamme parhaamme, jotta tiloihin löytyisi uusi yrittäjä.

Sami Kettunen

hallintoneuvoston puheenjohtaja

Osuuskauppa Keskimaa

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Lyhyet

Puun käyttö turvaa metsien hiilensidonnan

Tarvitsemme nopeat yhteydet

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

Lyseo käräjäoikeuden kodiksi

Hoitajamitoitus-vääristelyä

Suomessa on hyviä ja huonoja maahanmuuttajia

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.