Päätöksenteko kaupallistuu

Huolestuneena luin helatorstain uutista Keljonlahden voimalan rakennusluvan myöntämiseen liittyvästä tuomiosta. Jotain on Jyväskylän päätöksenteossa pielessä, jos johtava rakennuslupia käsittelevä virkamies tekee lainvastaisen ratkaisun, koska tuntee olevansa painostettu nopeaan päätöksentekoon. Kuinka tasapuolista kaavoittaminen ja rakentaminen kaupungissamme on?

Alueiden käytön suunnittelussa on lähtökohtana oltava lainkin nojalla avoin ja vuorovaikutteinen toimintatapa. Keljonlahden uutinen kuvastaa sitä, että kaupalliset intressit painavat nykyään liian paljon viranomaisten päätöksenteossa. Tällaiset päätöksiin kirjautumattomat ja näkymättömät perusteet eivät avoimuutta edistä.

Keljonlahtea väitettiin aikoinaan pienen piirin voimannäytteeksi, toivottavasti esimerkiksi Eteläportin hankkeeseen ei liity samanlaista näkymätöntä valtapeliä. Oman lähiympäristöni kaavoitushankkeet ainakin näyttävät lykkääntyvän, kun voimavaroja kohdennetaan Kauramäen kaavoitukseen maakuntakaavassa vahvistamatta jääneiden Eteläportin kaupan suuryksikköjen tukemiseksi.

JUKKA MONONEN Jyväskylä, Haukkala

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Lyhyet

Haloo hallitus ja eduskunta! Tarvitsette kunnon terapeuttia!

Paremmin sujuvaa Linkki-VIP-palvelua

Migri ja ihmisyys

Lukijan kuva

Jätevesiasetus näyttää taas yhä oudommalta

Lyhyet

Lyhyet

Nuorille skeittihalli Peukkulaan?

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.