Päättäjät valittiin tekemään päätöksiä, ei lykkäämään niitä

Seuratessani lehdistön ja television antamaa informaatiota Suomen eduskunnan ja hallituksen toiminnasta voin vain ihmetellä sitä, mitä päättäjien pitäisi nimenomaan oman maamme Suomen hyväksi tehdä.

Olen aina pitänyt eri puolueiden elimissään valitsemia kansanedustajaehdokkaita kovan seulonnan läpi päässeinä, suomalaisten edunvalvontaan perehtyneinä henkilöinä, mutta nyt on ajauduttu siihen, että päättäjillä on avustajia yhtä paljon kuin on vaaleilla valittuja kansanedustajia.

On alkanut tuntua siltä, että kansa on valinnut henkilöitä, joilla ei enää ole omaa näkemystä asioista, vaan joiden on aina viitattava työryhmiin tai avustajiin.

Aika ajoin tuntuu myös siltä, että suomalaiset jäävät toiseksi tukipakettien jaossa. Kyllä muualle riittää rahaa, mutta ei suomalaisten ”jokapäiväiseen leipään”.

Mielestäni hallitus ja eduskunta ei ole muistanut oman maan kansalaisia ja meidän kaikkien toimeentuloa. Kyllä oman maan, Suomen hyvinvointi pitää saada kohoamaan ennen kuin muita maita lähdetään miljardeilla avustamaan jopa velkarahalla!

Hallituksen elokuiset budjettineuvottelutkin tuntuivat menevän jo ennalta määrättyjen näkemysten johdattelemana eteenpäin hallituksen eropäätösten pelossa.

Jokaisen kansanedustajan olisi syytä katsoa peiliin ja miettiä, mitä oma kansa tarvitsee.

Ministerit ovat hakanneet päätään seinään koko hallituskauden ajan kuntaliitos- sekä sosiaali- ja terveyspolitiikan linjausasioissa. Onko hallituksella selkärankaa ilmoittaa, paljonko on tähän mennessä käytetty rahaa asioiden hoitoon?

Kuntalehden artikkelissa Kuntaliiton johtava lakimies Prättälä totesi muun muassa, että ”kuntauudistus on lähellä umpikujaa”.

Samanlainen kommentti sote-linjauksesta saatiin mielipidepalstalla anestesiaylilääkäri Heikki Laineelta Mikkelistä:

”Sekoileva sote-linjaus jätti vaille vastauksia” ja ”ongelma on monessa paikassa akuutti ja siihen ei pääministerin auringonsädehoito auta”.

Mihin ovat hallituksen päätökset johtaneet yritysten siirryttyä ulkomaille? Työntekijöiden irtisanomiset ja monet muut asiat ovat ”untuvikoille” liikaa, koska työkokemus puuttuu.

Suomessa on nuorisotyöttömyyttä, on eläkeiän jatkamisneuvotteluja ja kuitenkin kaiken takana on työpaikkojen jatkuva vähennys.

Kysynkin: Eikö Suomesta löydy enää päättäjiä, jotka jalat maassa seisoen ajaisivat Suomen kansan etuja?

Näistäkin kansanedustajista tulee aikanaan 65-vuotiaita ja tulevat tarvitsemaan eläkepäivinään erilaisia hoitoja, niitä, joista tällä hetkellä vain tingitään.

Yksi silmäänpistävä huomio on valittujen kansanedustajien ja hallituksen asioiden hoito ja vastuun ottaminen päätöksistä.

Siihen pitäisi tarttua itse eikä siirtää kaikkea seuraavan eduskunnan hartioille.

Tulevissa eduskuntavaaleissa valittujen kansanedustajien arvot ja vastuut punnitaan ehkä jo paremmin.

Nyt ei pidä lähteä politikoimaan kannatuksen nostamiseksi, te olette omat avunne näyttäneet kansalle!

Rauno Ahola

Joutsa

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Lyhyet

Mielipide: Jalankulkija on turvaton tietyömaan kaaoksessa

Mielipide: Kohti kestävää energiatuotantoa

Mielipide: Isännöitsijällä eri näkemys perukirjasta

Lyhyet

Lyhyet

Mielipide: Edunvalvonta toimii

Mielipide: Nuorille tietoa oppivelvollisuuden uudistamisesta

Mielipide: Yksinäisyyden tunne on otettava vakavasti

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.