Päättyykö pakomatka?

Täällä Keski-Suomessa taitaa ”tuulivoimapakolainen” olla melko tuntematon termi, mutta minä olen sellainen monen muun länsirannikolta muuttaneen tavoin.

Kiistatta sairastuin tuulivoimaloiden aiheuttamasta infraäänestä, jonka terveysvaikutuksia ei Suomessa vielä ole myönnetty, vaikka asiasta on kansainvälisiä tutkimuksia kautta maailman ja tohtori Alves-Pereira on antanut nimenkin tälle sairaudelle: vibroakustinen oireyhtymä.

Toki meille syntyi myös taloudellisia menetyksiä, sillä omistamamme talon arvo romahti niin että se on Kalajoella edelleen myymättä ja tyhjillään.

 

Näyttää siltä, että suomalainen ei opi mistään, sillä täällä myönnetään ”turvapaikkoja” jopa Saksassa konkurssiin päätyneille tuulivoimayhtiöillekin. Jo yli 1 200 yhdistystä Saksassa vastustaa kyseistä näennäisenergiaa sen aiheuttamien haittojen vuoksi, mutta sekään ei täällä näytä päättäjiä hetkauttavan.

Viime päivinä olen saanut lukea lehdistä kauhu-uutisia, joiden mukaan Keski-Suomenkin asumisolot aiotaan pilata ns. tuulivoimapuistoilla. Olen jo sen verran ikämies, että en enää jaksa jatkaa ”pakomatkaani”; turvallista paikkaa täällä Suomessa on kohta vaikea löytää. Luulin Tikkakoskella sijaitsevan Ilmasotakoulun turvaavan nämä lähialueet, mutta ei näköjään niin olekaan.

 

Voisin kertoa paljonkin infraäänestä ja sen vaikutuksista, mutta oletettavasti en saa niin paljon palstatilaa.

Kyse ei ole ainoastaan minun henkilökohtaisesta terveydestäni ja taloudestani. Oletan myös tuntevani asian koulutukseni ja kokemukseni perusteella. Olen ammatiltani diplomi-insinööri ja työskennellyt myös energia-alalla, joten uskon asiantuntemukseni ohittavan useimpien kuntapäättäjien asiantuntemuksen.

 

Ari Keronen

Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Raideinvestoinnit ovat nyt järkeviä

”Kolmatta tietä” ei ole eikä tule!

Lupaukset on pidettävä ja hinnankorotukset peruttava

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

Viesti oppilasarvioinnista kulki sinne minne pitikin

Lyhyet

Yhteistyö vai kilpailu?

On hienoa, että numeroarviointi aikaistuu

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.