Pärjäisikö koulussa ilman kännykkää?

Arvoisat peruskoulun opettajat ja vanhemmat: Onko tarpeellista ja suotavaa, että peruskoulun oppilailla on kännykät käsillä oppitunneilla?

Kännykät voivat olla äänettöminä, mutta se ei estä kommunikointia tunnin aikana. Olen kuullut myös, että monissa kouluissa sallitaan musiikin kuuntelu korvakuulokkeilla esimerkiksi itsenäisen työskentelyn aikana.

Voivatko lapset keskittyä opettajan opetukseen samalla kun kommunikoivat kännykällä tai kuuntelevat musiikkia? Opetustuntien tarkka seuraaminen on mielestäni oppimisen perusta, koska peruskouluikäisellä on hyvä muisti, joka auttaa tietojen omaksumisessa.

Monelle koululaiselle on jo syntynyt riippuvuussuhde sekä kännykkään että tietokoneeseen ja niiden tarjontaan. Ihmisen avuksi kehitetty it-välineistö kääntyy itseään vastaan aiheuttaen levottomuutta ja keskittymiskyvyn puutetta. Se halliten liikaa kehittyvän lapsen elämää. Puhumattakaan niistä vielä puutteellisesti tutkimattomista haitoista ja vaaroista, joita koko vuorokauden aikainen altistuminen esimerkiksi kännykän säteilylle voi aiheuttaa.

Olisiko mahdollista kaikkien yhdessä sopia ja päättää, että sinänsä tarpeellinen kännykkä ei kuulu oppitunneille? Tästä ei ainakaan mitään haittaa voisi olla, koska vanhemmat ja opettajat voivat tarvittaessa kommunikoida keskenään.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Avustajien lisääminen on poliittinen paise

Alppiruusujen aika on juuri nyt

Perhekeskustoimintaa on koko maakunnan alueella

Lyhyet

Lyhyet

Hallitusohjelmassa on paljon hyvää

Koulutukseen sijoittaminen ei ole ”resurssihulluutta”

Lyhyet

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.