Pöytäkirjaa tulkittiin perussuomalaisittain

Kauko Isomäki (entinen sd., nyk. ps) ja paikallisaktivisti Unto Pynnönen esittävät edelleenkin vasemmiston vastustaneen Säynätsalon terveyspalveluiden säilyttämistä perusturvalautakunnan kokouksessa 4.9.2014.

He mm. kertovat (KSML 8.6.) Juhani Starczewskin esittäneen Säynätsalon terveyspalveluja, mutta jättävät mainitsematta, että se esitys käsitti toimintojen säilymistä vain toistaiseksi, vuosittaisin 120 000 euron supistuksin. Tätäkään heikennystä ei vasemmisto kannattanut, linjansa mukaisesti.

Isomäki ja Pynnönen antavat myös jälleen kerran ymmärtää vasemmiston jättämän eriävän mielipiteen olleen Säynätsalon terveyspalvelujen säilyttämistä vastaan.

Jokainen voi tarkistaa nyt väitteen oikeellisuuden itse asiakirjan tekstistä. Asiakirjat voi tilata kaupungin kansliasta.

”Eriävä mielipide pykälään 120.

Säynätsalo tarvitsee lääkäripalvelut. Äitien terveyspalveluiden supistaminen aiheuttaa asiakkaille huomattavaa haittaa, näin myös osa kustannuksista laitetaan kuntalaisten kontolle, kun palvelut siirretään. Liikenneyhteydet eivät myöskään ole ajan tasalla, ne ovat heikot.

Nämä esitetyt säästöt eivät tuo kaupungin tasolla yhtään säästöä ja joukkoliikenteen järjestämiskulut saattavat jopa nostaa kustannuksia kaupungin tasolla. Säynätsalon terveyspalveluiden siirto muualle ei auta kaupungin säästötalkoissa.

Emme tule olemaan tämän esityksen takana, että Säynätsalon monipalvelupiste toteutetaan ns. ei terveyspalveluita -vaihtoehdon mukaan, siten että terveyspalvelut siirretään Muurameen, Keljonkankaalle ja Kyllöön. Tulen jättämään tämän eriävän mielipiteen tähän pykälään 120.

Allekirjoittajat: Marja-Leena Makkonen perusturvalautakunnan jäsen, Eila Simola, Leena Yksjärvi, Jouni Anberg ja Pertti Saaja.”

Muita keskustelussa esitettyjä ps-väitteitä ja rahasummia kannattaa tarkastella tämän esimerkin valossa.

Irma Hirsjärvi

kaupunginvaltuutettu (vas.)

valtuustoryhmän pj.

maakuntavaltuutettu

Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

Mutkat suoriksi ja valtio käräjille

Suomi on konkurssissa

Perämäen teksti avasi silmät

Lyhyet: Omaistani nimiteltiin ”tirlittaniksi"

Mielipide: Pitääkö Jyväskylän maksaa Etelä-Suomen ratasuunnittelua?

Mielipide: ETK pelottelee taas

Mielipide: Myös luonnon eläinten elämä on tärkeä ja arvokas

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.