Pakastakaa koulureput

Reppujen ja kirjojen pakastaminen oli Tyyppälän koulusta koululaisen saama ohje viikonlopuksi, koska heti maanantaina oli edessä taas siirtyminen uusiin väliaikaisiin koulutiloihin eikä homeitiöiden haluttaisi kulkeutuvan niihin. Kukaan ei puhu siitä, kuinka lapsi on jo neljättä vuotta tuonut kotiin vaatteissaan näitä homeitiöitä.

Uudet väliaikaiset tilat eivät ole jo luvattuja parakkeja, vaan jotkut kokous- ja neuvottelutilat liikekiinteistössä! Parakkien piti tulla Tyyppälään tammikuun lopussa, mutta ne vietiin muualle, huhun mukaan Lohikoskelle. Seuraava aikataulu parakkien toimittamiselle on maalis-huhtikuu. Tyyppälässä on tehty jo koulun pihalle pohjatöitä parakkeja varten ja leikki- ja pelitila on käynyt todella ahtaaksi. Miten nyt jatkossa ulkoillaan ja pelataan, koska tulevat koulutilat ovat liikekiinteistössä, jota ympäröivät vain pysäköintipaikat.

Olen todella kyllästynyt - ja varmaan moni muukin - näihin katteettomiin, vuosia kestäneisiin lupauksiin ja vakuutteluihin, että asiat hoidetaan. En vain tiennyt, että näin huonosti! Pienet, kasvavat koululaiset ja koulun henkilökunta maksavat tästäkin asioidenhoidosta todella kovan hinnan. Näyttäkää päättäjät ja tavaran toimittajat, että teiltä löytyy järkeä ja vastuuta saada vihdoin asiat kuntoon, vai onko teistä enää siihen?

Tämä on vain yhden koulun tapaus Palokasta, lukiokin on taas oma lukunsa...

BIRGITTA LAMPELA Palokka

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Perussuomalaisuus on uhka huumorille

Lyhyet

Hallitseeko Suomea todella vihervasemmisto?

Kansanedustaja lasketteli haittapuhetta?

Kotiaholta väärä väite Jämsän vastaanottokeskuksesta

Lyhyet

Vihervasemmiston uhrikultti ja kastijako eivät ole tasa-arvoa

Kaiken takana on nainen?

Kirjasto vaikapakka?

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.