Pakkolunastuksilla on synkkä historia

Matti Pakkanen kirjoittaa (KSML 30.4.), että ilmansuojeluohjelmaa on toteutettava yksityismetsien osalta vaikka pakkolunastuksilla.

Onneksi Suomen tasavallassa valta kuuluu eduskunnalle, kuten hän itse kirjoittaa. Maailmalla on tehty kautta aikojen pakkolunastuksia, esimerkiksi Neuvostovallan aikana ja tänä päivänä uiguurien mailla. Kommunistisen Neuvostoliiton syntyessä valta kuului punalippujen heiluttajille, jotka ryöstivät ja pakkolunastivat talonpoikien maat. Stalin nimitti näitä maanomistajia kulakeiksi. Lopuksi talonpojat joutuivat vastaamaan hengellään puolustaessaan maitaan ja oikeuksiaan.

Onneksi yksityisomistuksen suoja on Suomessa niin vahva, että tällaiset kirjoitukset voi jättää omaan arvoonsa. En voi uskoa, että juuri valittu eduskuntakaan aloittaisi yksityismetsien pakkolunastukset. Joka haluaa tehdä omia ympäristötekoja, metsää on myytävänä. Näin pääsee kokeilemaan tuota kadehdittua metsänhoitoa. Voi kasvattaa uutta metsää ja lisätä näin maapallon hiilinieluja ympäristömme hyväksi. Voi myös rauhoittaa oman metsänsä haluamallaan tavalla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Lyhyet: Kierrätys- ja uusiutuvat luonnonvarat on pop in! Missä viipyy puukorinenauto, fillareita on jo?

Mielipide: Jyväskylä kehittyy – vai kehittyykö?

Mielipide: Rapautuuko lukion yleissivistävyys?

Aamu Korpilahdella. Kuva: Matti Pietinen

Lyhyet

Lyhyet

Pyöräilijät, bussit ja liikennesäännöt

Mitä tuli ostettua?

Ohjaamoon nuori voi tulla myös vanhemman kanssa

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.