Pakkolunastuksilla on synkkä historia

Matti Pakkanen kirjoittaa (KSML 30.4.), että ilmansuojeluohjelmaa on toteutettava yksityismetsien osalta vaikka pakkolunastuksilla.

Onneksi Suomen tasavallassa valta kuuluu eduskunnalle, kuten hän itse kirjoittaa. Maailmalla on tehty kautta aikojen pakkolunastuksia, esimerkiksi Neuvostovallan aikana ja tänä päivänä uiguurien mailla. Kommunistisen Neuvostoliiton syntyessä valta kuului punalippujen heiluttajille, jotka ryöstivät ja pakkolunastivat talonpoikien maat. Stalin nimitti näitä maanomistajia kulakeiksi. Lopuksi talonpojat joutuivat vastaamaan hengellään puolustaessaan maitaan ja oikeuksiaan.

Onneksi yksityisomistuksen suoja on Suomessa niin vahva, että tällaiset kirjoitukset voi jättää omaan arvoonsa. En voi uskoa, että juuri valittu eduskuntakaan aloittaisi yksityismetsien pakkolunastukset. Joka haluaa tehdä omia ympäristötekoja, metsää on myytävänä. Näin pääsee kokeilemaan tuota kadehdittua metsänhoitoa. Voi kasvattaa uutta metsää ja lisätä näin maapallon hiilinieluja ympäristömme hyväksi. Voi myös rauhoittaa oman metsänsä haluamallaan tavalla.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Muutto ja muutos

Seurakunta ja tilakiistat

LyhyetPyöräilijöille saatava pakolliseksi säännöksi taluttaa aina pyörä suojatien yli.Kamikazet kuriin

LyhyetKevätriemua laulavi nyt ilma ja maa, tuulikin tuoksuja tuo. Luojan suurta ihmettä.Marsa14 miljardin osingot ei riitä. Tarvitaan uusi kiky, ulvoo EK. Ei onnistu. Hanskat putoo.

Tarvitsemme EU:ta

Kansankirkon leipä on mautonta

Lyhyet 22.5.

Lyhyet 22.5.

Maisemamme on nyt pelkkä muisto

Koulutusjärjestelmästä opintojärjestelmään

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.