Pakkoruotsi ihmetyttää

Pakkoruotsi on hyödytöntä suurimmalle osalle suomalaisista. Ruotsia tarvitsee elämänsä aikana hyvin pieni osa suomalaisista. Jos sitä joskus sattuu tarvitsemaan, voi kommunikoinnin hoitaa englanniksi.

Koululaiset eivät jaksa opiskella kolmea kieltä samanaikaisesti. Pakko ei ole hyvä tapa opettaa opiskelijoille mitään, varsinkaan motivaation ollessa olematon. Kokemuksesta ja kavereiden ajatuksista tiedän, että ruotsia on inhottava lukea sillä ajatuksella, kun tietää ettei sitä tarvitse elämän aikana juurikaan.

Ruotsi liittyy Suomen liikeasioihin hyvin vähän. Suomen tärkein liikekumppani ei ole Ruotsi vaan Venäjä ja Saksa. Miksi siis opiskelemme ruotsia?

Ruotsalaiset ja muut pohjoismaalaiset juttelevat keskenään englanniksi eivätkä ruotsiksi. Minun ruotsin kielen taidolla ei jutella edes päivän touhuista kunnolla. Englannin kielellä pärjää niin pohjoismaissa kuin muuallakin maailmassa oikein mainiosti, eikä ruotsilla ole siinä mitään sijaa.

Jos ruotsi on niin tärkeä oppiaine koulussa, niin miksi siihen ei löydy hyviä perusteluita? Haluavatko suomalaiset ihmiset ja päättäjät toimia niin ettei mitään saa muuttaa Suomessa ja Suomen koulunkäynnissä?

Minä en näe ruotsissa mitään järkeä. Ruotsi vie oppilaiden päät sekaisin. Miettikää, jos ensimmäisessä jaksossa vaikka opiskellaan englantia ja toisessa ruotsia, niin siinä unohtaa asiat hyvin nopeasti.

Ajatelkaa jos ruotsia ei olisi! Sitten olisi englantia jokaisessa jaksossa, niin suomalaisten englannin kielen taito parantuisi huomattavasti ja motivaatio englannin opiskeluun olisi paljon suurempi, viikkotuntimäärät saataisiin pidettyä alempina, ja ruotsia ei olisi tiellä motivaation pilaajana.

Daniel Rentola

Tikkakosken koulu 8C

Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Lyhyet

Mielipide: Kaukolämmön kilpailukyvystä huolehdittava

Mielipide: Liikenteeseen saatava ennakoivaa silmäpeliä

Mielipide: Tasa-arvo ei ole kehollista

Korona vallan välineenä?

Mielenterveys- palvelut nyt tiukassa

Lyhyet

Lyhyet

Asunto-osakkeiden siirrot on tutkittava

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.