Pakkosyöttöä postiluukusta

Mainosmanipulaatiota jaetaan postiluukuista kiihtyvällä tahdilla. Tyhjänpäiväisiä romukuvastoja ym. on odotettavissa jälleen lisää, kun Jyväskylään rantautuu uusia "Idioottiparkkeja" pikapuoliin.

Mainosjakeluyritykset ja Itella kilpailevat jaettavasta roskapostista, eikä oveen tai postilaatikkoon kiinnitetty lappu "Ei ilmaisjakelua", estä pakkosyötön tunkemista luukusta eteiseen tai postilaatikkoon. Eräät yritykset ovat oikein ohjeistaneet jakelijoita, että roskat on tungettava luukkuun vaikka siinä olisi selkeä kielto.

Miksi nämä itseään ja omia lappujaan maailman tärkeimpänä pitämät firmat eivät kunnioita haluani olla ottamatta vastaan heidän hölynpölyn materiaalia ym.? Ainakaan allekirjoittanut ei ole tunkenut näiden firmojen postiluukuista roskia sisään, joten liikenne on yksisuuntaista.

Postiluukkua en voi teipata umpeen, valitettavasti. Onko yksi vaihtoehto suojautua tältä kasvavalta roskamäärältä lisäämällä ovi täyteen kieltoja? "Ei ilmaisjakelua", "Ei mainoksia", "Ei kaupunkilehtiä", "Ei puhelinluetteloja", "Ei mitään hölynpölynlappuja", "Ei roskia eteiseen". Vai onko ainoa vaihtoehto suojautua mainosmanipulaatiosta muuttamalla puuhun asumaan? Tosin se puukin varmasti piakkoin kaadettaisiin, jotta saataisiin siitä paperia johon painaa jälleen lisää roskapostia. "Sillä maailma hukkuu paskaan ja me vain luemme mainoksia", sanoo eräs laulu, hieman ajankohtaistettuna.

JUSSI RISTONMAA Jyväskylä, Vaajakoski

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Lyhyet

Hyvinvoivat vanhemmat ovat hyvinvoivien lapsien voimavara

Rinteen pikavippibudjetti kurittaa ahkeraa keskiluokkaa

Lyhyet

Lyhyet

Oikeaa isänmaallisuutta globaalissa maailmassa

Tuntuu hyvältä, kun voi parantaa ihmisten arkea

Kesätyöseteli kaikille päättöluokkalaisille!

Lippumme elää ajassa

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.