Palasin luterilaiseen kirkkoon

Olen miettinyt, miksi katolinen kirkko, niin kreikkalais- kuin roomalaiskatolinenkin osaa tulla niin lähelle ihmistä ja ihmisen arkea. Miksi kynnys katoliseen kirkkoon on paljon matalampi?

Jo nuorena ulkomailla opiskellessani huomasin, että opiskelukaupunkini katoliseen kirkkoon oli helppo mennä. Ovet olivat aina auki ja joka ilta kello 6 oli messu. Italiassa turvaa tarvitsevat hakeutuvat katolisen kirkon suojiin ja Manilan hautausmailla asuvat ne kaikkein vähäosaisimmat. Kirkko antaa heille suojan ja tunteen, että Jumala on myös heitä varten.

Kun palasin Suomeen erosin luterilaisesta kirkosta. Luterilainen kirkko tuntui etäiseltä, kirkon ovet olivat kiinni. Seurakunnan itseriittoinen ydinjoukko eli omassa maailmassaan, meistä tavallisista seurakuntalaisista se ei välittänyt puhumattakaan, että kirkko olisi avannut ovensa tai rahapussinsa nyörit hädässä oleville.

Kerroin seurakunnalleni, että palaan luterilaisen kirkon jäseneksi, kun huomaan, että seurakunta on oikeasti tavallisen ihmisen asialla. Nyt se hetki on tullut. Tänä aamuna kävin kirkkoherranvirastossa ja liityin Kangasniemen evankelis-luterilaisen seurakunnan jäseneksi.

Kuluneen vuoden aikana olen todennut, että enemmistö kotiseurakuntani kirkkovaltuuston jäsenistä on lähtenyt vahvana tiiminä viemään eteenpäin yhteistä projektia: Puulaveden rantaan Kangasniemen keskustan tuntumaan rakennetaan kangasniemeläisiä palveleva ja yhdistävä monitoimikeskus seurakunnan ja kunnan yhteistyönä.

Monitoimitalossa lapsille järjestetään kerhoja, nuoret käyvät siellä rippileirinsä, mummot ja vaarit raamattupiirissä, shakkikerhossa tai virkistymässä terapia-altaassa, perheet viettävät siellä häitä ja syntymäpäiviä, myös hautajaisten järjestämiseen monitoimikeskus tarjoaa arvokkaat puitteet.

Juhlavieraille löytyy monitoimikeskuksesta majoitus ja ateriapalvelut. Monitoimitalon majoitus- ja cateringpalveluita voivat käyttää myös muualta tulevat ja Salmelassa naapuriseurakuntien nuoret voivat käydä rippileirinsä, jos oman seurakunnan leiritilat eivät riitä.

Kirkkovaltuuston nykyiset jäsenet ovat vakuuttaneet minut siitä, että Kangasniemellä seurakunta on meidän tavallisten ihmisten asialla. Marraskuun kirkkovaltuustovaalien ehdokkaina on sekä kokeneita, talous- ja rakentamisasiat osaavia kangasniemeläisiä, että nuoria ehdokkaita. Kun valtuustoon valitaan sekä kokemusta että nuoruutta, seurakunnan tulevaisuus taataan parhaalla mahdollisella tavalla.

Hellevi Saari

kielenkääntäjä

Kangasniemi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Maitolavat, jätelavat ja lava- kulttuuri

Lyhyet

Europarlamentaarikko Henna Virkkusen kolumni: Saksalta odotetaan johtajuutta

Miksi kaikkea todellakin vastustetaan?

Lyhyet

Kansanedustaja Anne Kalmarin kolumni: Talous on hyvinvointimme kivijalka

Vastoin yleistä mielipidettä

Sodille on vanhoja ja myös uusia syitä

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.