Palataan arkeen!

Poliitikassa mielipiteet monista asioista voivat olla erilaisia. Tämä koskee myös EU:n kriisirahastoston hyvyyttä tai huonoutta. Kunnioitan Sinuhe Wallinheimon (kok.) näkemystä asiassa, vaikka se on erilainen kuin omani.

Voivatpa tulkinnatkin siitä, mitä joku asia merkitsee olla erilaisia. Jos haluaa väittää, että esim. 1,1 miljardin euron siirtäminen Suomesta pankkikriisien hoitamiseen ei koske ”pihtiputaalaista pankin asiakasta” niin en siitäkään vielä riemastu, vaikka tiedän, että koskee.

Mutta ei tosiasioita voi muuksi muuttaa. Lasse Kankaan kolumnia (17.12.) moukaroidessan Wallinheimo sanoi, ettei keskusta olisi selvästi vastustanut yhteisvastuullista rahastoa. Todistin, että vastustimme. Kun Wallinheimo, esitti toistamiseen saman väitteen, sanoin kovasti. Näin suuressa asiassa totuus ei kertakaikkiaan voi jäädä epäselväksi.

Nyt asia lienee selvä. En ole kohta neljän vuoden aikana enempi moittinut kirjoituksissani nimeltä edustaja Wallinheimoa. Lupaan kovien sanojen välttämistä jatkossa. Toivon, että vaikka mielipideasioista oltaisiinkin eri mieltä, emme vääristelisi faktoja. Ponnistellaan yhdessä. Palataan arkeen!

Mauri Pekkarinen

kansanedustaja (kesk.)

Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Jyväskylän joukkoliikenne edullisemmaksi

Lyhyet

Suomen rahanpesulaki kaipaa pikaista remonttia

Syyttäjälaitosta pitikin uudistaa

Lyhyet

Lyhyet: Kierrätys- ja uusiutuvat luonnonvarat on pop in! Missä viipyy puukorinenauto, fillareita on jo?

Mielipide: Jyväskylä kehittyy – vai kehittyykö?

Mielipide: Rapautuuko lukion yleissivistävyys?

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.