Palautteelle on monta kanavaa

Nimimerkki ”Sipelius” kirjoitti hoidosta ja siihen liittyneestä tuskasta ja odotuksesta Keski-Suomen keskussairaalassa (KSML 5.6.).

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin potilaat ja läheiset voivat antaa palautetta saamastaan hoidosta tai kohtelusta usealla eri tavalla. Paras palaute on paikalla annettu palaute. Sen voi antaa suoraan hoitaville henkilöille tai hoitavan yksikön esimiehelle.

Palautetta voi antaa myös potilaspalautelomakkeella, joka löytyy jokaisesta hoitoyksiköstä. Lomakkeen voi täyttää myös sähköisesti sairaanhoitopiirin verkkosivujen kautta (www.ksshp.fi).

Jos potilasturvallisuuden arvioidaan vaarantuneen, on potilaalla tai potilaan omaisella mahdollisuus tehdä vaaratapahtumailmoitus samojen verkkosivujen kautta tai yksiköstä saatavalla palautelomakkeella.

Hoitoa koskevissa ongelmatilanteissa sekä tyytymättömyydessä hoitoon on käytössä lakisääteinen muistutusmenettely, jossa potilasta ja läheisiä tarvittaessa ohjaavat sairaanhoitopiirin potilasasiamiehet. Yhteystiedot löytyvät sairaanhoitopiirin verkkosivuilta. Voi myös soittaa numeroon 014 269 2600 (ma-ti klo 12–15 ja to klo 8–11). Muina aikoina on käytössä puhelinvastaaja, johon voi jättää soittopyynnön ja puhelinnumeronsa yhteydenottoa varten. Muistutukseen annetaan aina kirjallinen vastaus.

Seuraamme asiakastyytyväisyyttä säännöllisesti ja palautteen perusteella parannamme palvelujen laatua sekä kehitämme potilaslähtöisiä toimintamalleja.

Palautteen antaminen sanomalehden kautta ei auta meitä selvittämään, mikä on mennyt pieleen. Asianosainen jää myös ilman vastausta, koska potilasasioita emme lehtien palstoilla käsittele. Pyydämme, että asian selvittämiseksi nimimerkki joko ottaisi yhteyttä potilasasiamieheen tai tekisi kirjallisen muistutuksen johtajaylilääkärille edellä kerrotulla tavalla.

Vesa Kataja

johtajaylilääkäri

Tuula Saarikoski

potilasturvallisuuskoordinaattori

Jaana Peltokoski

arviointiylihoitaja

Keski-Suomen sairaanhoitopiiri

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Taitetun indeksin oikaisu lisäisi verotuloja

Kenen käsissä Jyväskylän kaavoitus?

Lyhyet

LyhyetRaamattuun uskovat eivät ole joko lukeneet tai ymmärtäneet sitä.Esim: 1. Moos. 19: 7–8Perustotuus: ”Ihminen olet ja tulet pysymään eliöiden ja elottoman ympäristön vaikutusverkoston osana.”

Lyhyet

Venäjä, idästä ei mitään uutta

Myös yksityishenkilöiden veronkierto estettävä

Masennuksesta ja surusta

Lyhyet

Tulevaisuuden työelämä kaipaa ”sosiaalisia nörttejä”

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.