Palokalla oikeus omaan lukioon

Olen kuulostellut tätä koulurakentamisen kuumenevaa kilpailua. Koska Vaajakosken suunnalta on jo kuulunut omasta lukiosta luopumisen aikeita, painotan nyt erityisesti sitä, että entisen maalaiskunnan alueella on todella tärkeää säilyttää edes nämä Tikkakosken ja Palokan lukiot.

Tikkakosken lukion painottumista ilmailulukioksi kannattaa tukea jatkossakin ja miksei Palokan lukiota rakennettaessa voitaisi ajatella sen painottuvan vaikka ilmaisutaidon lukioksi, jollainen meiltä Jyvässeudulta puuttuu vielä kokonaan.

Tärkeintä tietysti on, että olemme nyt saamassa uudet puhtaat opiskelutilat peruskoululaisille, mutta tämä lukioasiakin on tärkeä ja olen siitä jo aikanaan jättänyt eriävän mielipiteeni. Olen kokenut, että tässä ei nyt ajeta tasapuolisesti kaupunkilaisten ja entisten maalaiskuntalaisten etuja.

Palokan lukioon tulee oppilaita koko pohjoisenpuolen kaupungista varmasti todella mielellään aikanaan kun uudet tilat saadaan. Palokan asukasluku on on jo nyt niin suuri, että varmasti lukio täyttyy oppilaista.

Lukion sijoittaminen Palokkaan on jo yhteiskunnallisesti, ympäristöllisesti ja sosiaalisesti erittäin perusteltua. Turhaa kulkemista erinäisillä kulkuneuvoilla tulee aivan valtavasti, jos lukiolaisten täytyy matkata kaupunkiin ja sosiaaliset ongelmat varmasti lisääntyvät, kun "maalaisnuoret" joutuvat viettämään aikaansa kaupungilla hyppytuntien ja kuljetusten takia.

Pienemmät kouluyksiköt ovat tehokkaampia ja varmasti myös sosiaalisilta oloiltaan nuoria enemmän oikeaan suuntaan ohjaavia. Meidän on oikeasti panostettava nimenomaan tämänikäisiin nuoriin, jotta vältyttäisiin niiltä kauheilta uhkakuvilta, joista olemme saaneet esimakua koulusurmien kautta.

Sitä paitsi aikanaan nk. Valon rahoista on jo määrärahaa mm. näihin kouluprojekteihin sovittu.

Suunnitelmat ja piirustukset ovat valmiina eli ei muuta kuin pikaisesti rakentamaan! Samalla saataisiin jopa oivat väistötilat ensin Palokan koululaisille ja sitten tilat otettaisiin lukion ja kansalaisopiston käyttöön. Palokka ansaitsee siis myös uudet kansalaisopiston ja kirjaston tilat, jotka ovat suunnitelmassa mukana!

Harmi, että en itse lomani vuoksi ole paikalla päättämässä asiasta. Toivon, että asiasta päätetään yhteisenä asiana panostaen tulevaisuuteen ja tasapuolisesti arvioiden. Palokka on tällä hetkellä varmaankin kaupungin kehittyvin ja laajenevin kaupunginosa, jossa asuu valtava määrä työikäisiä perheellisiä veronmaksajia. Olisi todella väärin, jos se ei pystyisi asukkailleen tarjoamaan lukio-opetusta ja toimivia kansalaisopiston ja kirjaston tiloja!

Kristillisesti rakentavin ajatuksin,

RAIJA SIPINEN kaupunginvaltuutettu, kd Palokka, Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Lyhyet

Mielipide: Sotiemme kaatuneita on usein luetteloitu väärin

Mielipide: Toinen aste on toista maata

Mielipide: Kelpaako siirtymärahaston JTF Keski-Suomellekin?

Mielipide: Lentoja tarvitaan

Lyhyet

Lyhyet

Mielipide: Jyväskylä ansaitsee kasvun

Mielipide: Tarton rauhasta 100 vuotta

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.