Palvelualoite toisi avoimuutta

Jyväskylän kaupunginvaltuusto hyväksyi joulukuussa uuden kaupunginstrategian, jonka iskulause on ”Rohkeasti aikaansa edellä”. Tähän istuu mainiosti samana päivänä käsitelty valtuustoaloite koko Jyväskylän kaupunkikonsernin pienhankintojen yhdistämisestä ja niitä varten luotavan sähköisen kanavan perustamisesta.

Vaikka voimassa oleva hankintalaki ei velvoita kuntia ilmoittamaan alle 30 000 euron hankintoja, on avoimuuden kannalta tärkeää, että ne ovat meidän kaikkien tiedossa. Erityisen suuri mahdollisuus pienhankintojen avoin ilmoittaminen tulisi olemaan kaupungin ja koko Keski-Suomen alueen pk-yrityksille.

Vasta perustettu kaupungin pienhankintakanava on kerännyt tähän mennessä jo muutamia ilmoituksia. Toivottavasti rohkeasti aikaansa edellä kulkeva Jyväskylä ottaa nopeasti ensimmäiset askeleensa kohti uutta mottoaan.

Yksi niistä on avoimuutta ja alueen pk-yritysten toimintaedellytyksiä edistävän pienhankintakanavan käyttöönotto kaikkien kaupunkikonsernin tahojen osalta.

Seuraava luonteva askel kohti kuntatalouden avoimuutta voisi olla palvelualoitteen käyttöönotto Jyväskylässä. Avoimuus lisääntyisi, kun yritykset ja kolmannen sektorin toimijat voisivat haastaa kunnan toimintoja, jotka he uskoisivat tekevänsä kuntaa tehokkaammin.

Palvelualoitteen keskeinen etu on mahdollisuus saada kunnan kustannukset entistä paremmin läpinäkyväksi.

Caius Forsberg

kaupunginvaltuutettu

kansanedustajaehdokas (kok.)

Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lasten oikeus sosiaalityöntekijään

Keskustan kupla

Lyhyet

Potilas ensin, entä henkilökunta?

Lyhyet

Onko Peukkula Jyväskylän oma tyyli?

Odotetaan nyt tuloksia ensin!

Lyhyet

Nova – kallis kulissi?

Suomessa pankki voittaa aina

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.