Palveluista tiedottaminen tuo arjen turvaa

Tiina Hokkanen-Oja oli kirjoituksessaan 29.9. huolissaan maalaiskunnan asiakkaiden asemasta ja päätöksenteosta uudessa Jyväskylässä.

Vammaispalvelujen asiakkaiden vuotta 2009 koskevat päätökset tehdään tämän vuoden aikana. Tällä hetkellä olemme valmistelemassa uutta toimintamallia mm. sosiaalityön ja kuntoutusohjauksen sekä kehitysvammapalvelujen osalta. Tulemme valmistelussa hyödyntämään nykyisten kuntien parhaita toimintamalleja.

Sosiaalityöntekijöiden alueet muuttuvat osin, mutta varsinaisessa palvelussa ei tapahdu muutoksia. Tavoitteena on tehdä palvelusuunnitelmat kaikille asiakkaille sekä lisäksi erityishuolto-ohjelmat kehitysvammapalvelujen asiakkaille.

Uuden Jyväskylän vammaispalvelujen sosiaalityö keskitetään Kuokkalan sosiaali- ja terveysasemalle, os. Syöttäjänkatu 10.

Asiakastietojärjestelmien yhtenäistämisen vuoksi päätösten saaminen voi jonkin verran viivästyä, mutta päätökset tehdään 2008 loppuun mennessä. Varmistamme, että asiakkaat saavat ajoissa vuotta 2009 koskevat päätökset - erityisesti kuljetuspalvelupäätökset ja päätökset avustajan palkkauskustannusten korvaamisesta.

Kuljetuspalvelusta kaupunkilaisille on lähetetty tarkistushakemukset ja korpilahtelaisille ne lähetetään marraskuussa. Maalaiskuntalaisten uudet päätökset tehdään nykyisten tietojen perusteella.

Tiedote vuoden 2009 sosiaalityön ja palveluohjaajien asiakasalueista sekä yhteystiedoista ja palveluissa mahdollisesti tapahtuvista muutoksista lähetetään asiakkaille päätösten mukana.

Palveluista tiedotetaan loppuvuoden aikana Kumppanit-lehdessä, Korpilahti-lehdessä ja kaupungin tiedotuslehdessä.

Järjestämme asiakastilaisuuksia marraskuun aikana, joissa kerromme lisää valmistelusta. Asiakastilaisuuksiin järjestetään tulkkaus viittomakielellä.

Uuden Jyväskylän palveluista tiedotetaan aktiivisesti, jotta viestintä mahdollistaisi tasapuolisen tiedonsaannin, edistäisi vuoropuhelua, osallistumista ja vaikuttamista. Palveluista tiedotetaan yhteistyössä kolmen kunnan kesken.

Valmistelutyöryhmien päätehtävänä on ollut valmistella uuden kunnan vuoden 2009 talousarviota kaupunginjohtajan ja apulaiskaupunginjohtajien apuna ja ottaa kantaa palvelurakenne- ja palveluverkkoasioihin.

SILJA ROSSI maalaiskunnan sosiaalityöntekijä EMMI HANHIKOSKI Jyväskylän sosiaalityöntekijä SEIJA PARVIAINEN vammaispalvelujen valmisteluvastuullinen Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.