Palvelut pitääkin ulkoistaa, jos muu ei auta

Eila Tiainen kirjoitti Meri-Lapin kuntien terveydenhoidon ulkoistamispäätöksestä (KSML 5.12.) muun muassa:

”Kunnathan eivät uskoneet hallituksen lupauksia ja päättivät ulkoistaa koko terveydenhoitonsa Mehiläiselle Kemin keskussairaalaa myöten. Lapin Kansan tietojen mukaan ainoat yksityistämistä vastustavat olivat vasemmistoliiton ja vihreiden ryhmät.”

Palvelujen ulkoistaminenkin on minun mielestäni aina parempi ratkaisu kuin se, että niitä ei olisi jatkossa enää ollenkaan. Jos kunnan päättäjillä ja sen asukkailla on todellinen huoli menettää lähiterveyspalvelunsa, ainut oikea ja viisas ratkaisu on ulkoistaa ne vaikkapa yksityiselle tuottajalle, jos se pystyy ne paremmin turvaamaan.

Esimerkiksi meillä Säynätsalossa ei olisi enää minkäänlaisia lähiterveyspalveluja saatavilla, jos niitä ei olisi ulkoistettu yksityiselle palvelun tuottajalle. Mielestäni Jyväskylän perusturvalautakunta teki viisaan ja ainoan oikean päätöksen Säynätsalon terveyspalvelujen ulkoistamisesta.

Säynätsalossa Mehiläisen terveyspalveluista saatu potilaspalaute on ollut lähes yksinomaan myönteistä ja kiitettävää. Jyväskylässä Tikkakosken ja Korpilahden terveyspalvelut on myös ulkoistettu Mehiläiselle.

Jos julkinen puoli ei pysty terveyspalveluja tuottamaan tai ne on muuten vaarassa menettää, niiden ulkoistus yksityiselle on ainut järkevä vaihtoehto. Meille tavallisille kansalaisille on pääasia, että lähiterveyspalvelut turvataan, olipa niiden tuottajataho mikä tahansa, kunhan potilasmaksu säilyy ennallaan ja ne toimivat hyvin.

Mielestäni säynätsalolaisilla, tikkakoskelaisilla ja korpilahtelaisilla ei olisi enää minkäänlaisia lähiterveyspalveluja nyt saatavilla, jos niitä ei olisi ulkoistettu Mehiläiselle. Mitkään ideologiset syytkään eivät saisi olla esteenä ja jarruna kuntalaisille tärkeistä asioista päätettäessä.

Unto Pynnönen

Jyväskylä, Säynätsalo

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Raideinvestoinnit ovat nyt järkeviä

”Kolmatta tietä” ei ole eikä tule!

Lupaukset on pidettävä ja hinnankorotukset peruttava

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

Viesti oppilasarvioinnista kulki sinne minne pitikin

Lyhyet

Yhteistyö vai kilpailu?

On hienoa, että numeroarviointi aikaistuu

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.