Pannaan piiloon kaikki muutkin paheet

Markettien tupakka-automaateissa on tupakka-askien kuvat korvattu numeroilla.

Homma käy kuin entisessä Neuvostoliitossa. Siellä jonotettiin ensin kaupan kassalle, johon limppu maksettiin. Sitten jonotettiin tiskille, josta myyjä antoi limpun. Nyt meillä ensin kysytään kassalta Nortin numero, otetaan aski automaatista ja sitten maksetaan se kassalle.

Muutosta on perusteltu terveyshaitoilla ja sillä, että tupakkia ostetaan heräteostoksena. Terveysperustelu menee jotenkin läpi, mutta heräteostosteesiä ei purematta nielaista. Toivottavasti tälläkin tempulla tupakointi vähenee. Sopinee kuitenkin vähän epäillä?

Liikalihavuus on sekin kansanterveydellinen ongelma. Eikö limut, karkit ja lihottavat sapuskatkin pitäisi pistää numeroiden taakse, ettei Spriteä, namuja, läskiä, pizzoja, hampurilaisia ja chipsejä tulisi kähmittyä koriin heräteostoksina?

Viina vasta paha ongelma onkin. Se tappaa suomalaisia paljon enemmän vuosittain kuin tupakka. Eikö ideaa voitaisi soveltaa Alkoonkin?

Pannaan viinakaupassa pullot automaatteihin. Kossun numero kysytään ensin kassalta ja sitten haetaan pullo kuin keltainen Jaffa limsa-automaatista.

Nykyisin, kun kaikki pullot ovat hyllyissä nätisti tyrkyllä, tulee kossunhakureissulla herkästi heräteostoksena kyytiin viinipullokin. Tosimies ei kuitenkaan litkua ota kuin korkeintaan lasillisen joskus juhlapyhänä hyvän ruoan kera tai vain seuran vuoksi.

On meillä innovatiivisia virkamiehiä.

JARMO JÄÄSKELÄINEN Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Jokaisella lapsella on oikeus turvalliseen kotiin

Perussuomalaiset ja halpatyövoima

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

Lasten hyvinvointi erilaistuu ja eriarvoistuu Suomessa

Outoa ja tahallista väärinymmärrystä

Suomen peruskoulun kohtalonkysymys

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.