Paperinen eläkeote on turha netin käyttäjälle

Lähes kaikille työikäisille kansalaisille ollaan tästä vuodesta alkaen lähettämässä postitse paperiotetta kertyneestä eläkkeestä. Samainen ote on jokaisen tarkasteltavissa myös netissä. Uutisoinnin ihme on se, että miksi se pitää kaikille näille määritellyille henkilöille lähettää paperisena ja vajavaisena viimeisten tietojen osalta, vaikka sen näkee kaikki nettiyhteyksien käyttäjät tuoreempana halutessaan?

Tuo jos mikä on selvää kertyneiden varojen väärinkäyttöä. Huolimatta siitä, että joku sanoo sen olevan pieni summa kansalaista kohti.

Ehdotan ihan ilmaiseksi parannusta, joka on vähäpätöisemmissäkin asioissa netissä asiakkaiden käytettävissä. Tässä tapauksessa se vain pitää tehdä niin päin, että ohjelmaan laitetaan kruksin paikka, jossa jokainen joka haluaa kieltää paperisen otteen postituksen itselleen, voi sen tehdä yksinkertaisesti vaikka heti ensimmäisellä nettitarkastelukerralla laittamalla tuon kruksin postituksen kieltävään ruutuun. Ja ohjelman pitää olla sellainen, ettei sitä voi muuten käsitellä kuin kirjautumalla henkilökohtaisella tunnuksella.

Vakuutusyhtiöt ja Kelakin kieltävät työkyvyttömiltä eläkkeen saannin, mutta samaan aikaan tämän tyyppisiä tuhlaavia ja tarpeettomia kustannusten lisääjiä suunnitellaan ripeään tahtiin.

Olen aivan varma, että netin käytön hallitseva ei tarvitse jälkeenjäänyttä paperista eläkeotetta lainkaan.

Tällaisten "uudistusten" julkaisun yhteydessä pitää kertoa kansalaisille myös mitä siihen laitetaan euroja! Vaikka likiarvion osaa tietysti itsekin laskea postitusten määrällä kertoen posti- ja kirjekulut sekä lisäten tuntemattoman työpalkkaosuuden.

Annan tämän hyvän neuvon ohjelman kehittäjien käyttöön ihan ilmaiseksi. (Vaikka eihän sitä nyt voi sanoa, etteikö joku ole jo kenties tätä säästöideaa siihen otteen nettiversioon soveltanutkin?)

OLAVI HUUSKONEN Jyväskylän maalaiskunta

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Kansanedustaja Kotiahon harhainen identiteettipolitiikka

Puolustan oikeutta – ja lakien mukaan

Vaihtoehtoja tarvitaan

Vaajakoski nyt täysi sumppu

Syyttäjälaitoksemme rämpii vakavassa kriisissä

Lyhyet

Hallitseeko Suomea todella vihervasemmisto?

Kansanedustaja lasketteli haittapuhetta?

Kotiaholta väärä väite Jämsän vastaanottokeskuksesta

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.