Parkkipirkon on myös neuvottava

Olin tulossa Vaajakosken kirjastosta autolleni, (jossa oli P-kiekko näkyvissä) kun paikalla oli kaksi parkkipekkaa. Viereiseen ruutuun ajoi pakettiautolla mies, joka meni kauppaan. Ilmeisesti hän ei havainnut valvojia, mutta nämä kyllä näkivät hänet, koska naurahtivat ja toinen alkoi heti kynätöihin.

En ole minäkään jäänyt osattomaksi lappuliisojen jätöksistä, yhden olen jopa maksanut. Muut olen saanut vastalauseella kumotuksi. Perusteistani yleisin on ollut se, että "pysäköinninvalvoja on laiminlyönyt ensisijaisen tehtävänsä, joka on neuvominen, ohjaaminen, opastaminen". Siis: vasta toissijainen tehtävä on rankaiseminen.

Koska rekamoimissani tapauksissa pysäköinninvalvoja on todistetusti ollut näkemässä virheeni, hänen olisi pitänyt huomauttaa asiasta. Pysäköinninvalvoja on poliisin tavoin lainvartija. Onhan poliisinkin pyrittävä ensisijaisesti estämään rikos kaikin keinoin. Estäminen on myös moraalisesti ainoa oikea menettely.

Jos minä olisin kyseinen pakettiautomies, tekisin vastalauseen, koska tietäisin voittavani. Nythän olin vain silminnäkijä.

RAIMO O. MUTANEN Jyväskylä, Vaajakoski

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Jyväskylän alihinnoittelu kurittaa pieniä palveluntuottajia

EK purkaa peruskoulua

Epäasiallista painostamista

Lyhyet

Keski-Suomi on elinvoimainen

Kestävyyttä metsä- politiikkaan!

Liikennepalvelulaki toi uusia mahdollisuuksia maaseudulle

Lyhyet

Lyhyet

Ihmiset valittavat aivan turhasta

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.