Patarummuille ei tunnu järjestyvän tiloja

Palokkaan valmistui kolme vuotta sitten uusi upea koulu. Varsinaisen koulukäytön lisäksi on eräät kansalaiopiston ryhmät saaneet käyttää sitä iltaisin.

Jyväskylän Puhallinorkesteri on eräs näistä. Akustisesti toimivan tilan innoittamina hankimme orkesterillemme patarummut. Mutta niiden myötä alkoivat ongelmat, sillä niiden säilytykseen ei tästä parikymmentä miljoonaa maksaneesta rakennuskompleksista löydy vajaan 4 neliömetrin tilaa.

Tai kyllä löytyi, täysin käyttämätön hukkatila. Eikä sen käytöstä aiheutuisi kiinteistöä hallinnoivalle Tilapalvelulle mitään kuluja, arkkitehdillä ei ole mitään ehdotettua ratkaisua vastaan.

Mutta yksittäisten viranhaltijoiden asenne tälläiseen ratkaisuun on ehdottoman kielteinen. Mitään maalaisjärjellä ymmärrettävää syytä ei ole. Keneltä se olisi pois, jos yhteisillä verovaroilla hankittua tilaa voisi käyttää?

Tilanne on absurdi. Meillä on kalliit soittimet ja soittaja niille, mutta emme voi käyttää niitä. Jyväskylän Puhallinorkesteri on 53-vuotias suuri sinfooninen puhallinorkesteri, joka on esiintynyt yli 1 500 kertaa.

Nykyään orkesteri on musiikilliseltä tasoltaan Suomen parhaiden amatööri- puhallinorkestereiden joukossa.

Lauri Räty

dir.mus.

Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Masennuseläkkeet ovat kestämättömällä tasolla

Psyyken lääkintä on viimeinen keino

Lyhyet

LyhyetKesätapahtumat kiertoon, rallit Seinäjoelle, tangomarkkinat tänne.Ja Ailamarista kuningatarEn ole koskaan syönyt pizzaa tahi hampurilaista, en ole somessa, mutta pärjäilen. Sh, kun olen vältän näitä.

Kaupunki ei välitä melusaasteesta

Lyhyet

Avoin kirjeeni kansanedustajille

Kansallisarkisto, sotiemme historian tutkimus ja SS-olettamukset

Lyhyet

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.