Pedot kuuluvat luontoon

Suomen Metsästäjäliitto on toistuvasti osoittanut täydellistä ääliömäisyyttään lausunnoillaan ja kannanotoillaan. Nyt ja taas nämä mehtuu-ukot vaativat suurempien petonisäkkäiden runsaampaan tappamista. Liiton lausunnot ja pyrkimykset kertovat koruttomasti sen, miten tappamisen valta on sokaisut koko köörin.

Sudet, karhut ja ilvekset olisi saatava tapettua lähes viimeistä yksilöä myöten. On onni, että maatamme valvoo Eurooppa, sillä muuten luontomme eläinkannat, maa- ja metsätalousministeriön suosiollisella avustuksella, olisivat kulkemassa kovaa vauhtia kohti taantumaa ja sukupuuttoa. Sillä metsästäjiltä ja metsästyksen viranomaisilta on turha odottaa eettisyyttä ja moraalia suhteessa petoeläimiin. Nämä itseään luonnonystävinä pitävät luonnon tuholaiset haluavat ainoastaan tappamalla ja omilla pyrkimyksillään lisätä omaa hallintavaltaansa suhteessa luontoon. Erikoinen ja sairas tapa osoittaa ystävyyttä. Luonnonystävyyden kanssa tappamisella ei ole mitään tekemistä.

Partanen jättää 1.10 puheenvuoropalstan jutussaan metsästäjille tyypillisesti, mutta täysin normaalisti huomioimatta sen, että jännitystä ja henkistä tuskaa metsässä liikkujalle todellisuudessa aiheuttavat juuri metsästäjät, jotka ovat liikkeellä ainoastaan tappamisen valta kiihottimenaan.

JUSSI RISTONMAA Vaajakoski

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Raideinvestoinnit ovat nyt järkeviä

”Kolmatta tietä” ei ole eikä tule!

Lupaukset on pidettävä ja hinnankorotukset peruttava

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

Viesti oppilasarvioinnista kulki sinne minne pitikin

Lyhyet

Yhteistyö vai kilpailu?

On hienoa, että numeroarviointi aikaistuu

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.