Peruspalvelut kunniaan

Kunnan tehtävä on järjestää kuntalaisille palveluja. Näitä ovat muun muassa lasten päivähoito, koulut, terveydenhuolto sekä sosiaalipalvelut.

Palvelut ovat tärkeä osa ihmisten arkea. Kuntalaisten pitää voida luottaa siihen, että palvelut ovat saatavilla tulotasosta tai asuinkylästä riippumatta, ja että ne ovat laadukkaita sekä taloudellisesti järkevästi tuotettuja.

Palveluiden tuottamiseen voidaan käyttää yksityisiä tuottajia, mutta päävastuu on oltava kunnan omalla tuotannolla, jolloin ne eivät ole niin haavoittuvia taloustilanteiden muuttuessa.

Tärkeintä on, että palvelut ovat lähellä ihmisiä. Jos esimerkiksi vanhus laitetaan hoitokotiin kauas, on todennäköistä, ettei läheisillä ole mahdollisuutta käydä edes katsomassa häntä.

Palvelujen tuottamisessa on Laukaassa paljon haasteita. Tänä vuonna kunta ottaa velkaa 9.4 miljoonaa euroa. Valtion, kuntien ja yritysten taloustilanne näyttää vaikealta. Isot koulu- ja terveyspalvelujen investoinnit sekä verotulojen väheneminen haastavat päättäjiä entisestään.

Laukaassa on taattava yrittäjille mahdollisuuksia, jotka tuottavat työpaikkoja ja verotuloja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Ihminen kaipaa kontakteja muiden kanssa

Älä unohda vanhusta!

Huviajelun kieltävä laki on turha

Ikäihmisten täytyy pysyä kotona

GPS-siru kalliisiin polkupyöriin

Lyhyet

Joutuvatko pienituloiset koronakriisin maksajiksi?

Lyhyet

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.