Peruspalvelut pitää turvata

Sosialidemokraattien ja vasemmistoliiton näkemyksen mukaan veroprosentin korotuksella Jyväskylässä 19, 25:een luodaan edellytyksiä peruspalvelujen turvaamiselle erityisesti sosiaali- ja terveydenhuollon palveluissa.

Vasemmistoryhmät näkevät, että tässä tiukassa taloudellisessa tilanteessa, jossa työttömyys ennusteiden mukaan edelleen lisääntyy ja eri väestöryhmien väliset terveyserot kasvavat, ei peruspalveluja saa päästää rapautumaan.

Veroprosentin korotus (0, 75 prosenttia on yksi keino palvelujen turvaamiseksi ja talouden tasapainottamiseksi. Vasemmistoryhmät pitävät tärkeänä myös rakenteellisten ja toiminnallisten uudistusten valmistelua ja toteuttamista kuitenkin niin, että lähipalveluperiaatteesta ja kuntien yhdistymissopimuksen linjauksista pidetään kiinni.

Sosialidemokraatit ja vasemmistoliitto pitävät tärkeänä perusturvalautakunnan huolellisesti perusteltuja linjauksia sosiaali-ja terveydenhuollon palvelujen turvaamiseksi.

Vasemmistoryhmät esittävät neljän miljoonan euron lisäystä kaupunginjohtajan esitykseen. Veroprosentin korotus 19,25:een toisi talousarvioon tuloja neljä miljoonaa euroa, josta vasemmistoryhmät kohdentaisivat kolme miljoonaa euroa sosiaali- ja terveyspalveluihin ja miljoona euroa työllisyyden edistämiseen.

Kaupunginjohtajan pohjaesitykseensä tekemä muutos, joka sisälsi lisäyksiä kotihoidon tukeen 500 000 euroa, omaishoidon tukeen 200 000 euroa, työllistämiseen 400 000 euroa, perusopetukseen 250 000 euroa, joukkoliikenteeseen (lipputuki) 300 000 euroa, teatteriin 60 000 euroa ja orkesteriin 40 000 euroa oli oikean suuntainen mutta riittämätön vastaamaan sosiaali- ja työllisyyspuolen haasteisiin.

Porvariryhmän (kok., kesk., vihr., kd.) leikatessa kaupunginjohtajan esityksestä työllisyysmäärärahojen lisäyksen (400 000 euroa) ajaudutaan Jyväskylän kaupungissa edellisen laman kaltaiseen rakennetyöttömyyteen, jonka hoitaminen on osoittautunut lähes mahdottomaksi jälkikäteisillä toimilla.

RAIMO KINNUNEN sd VEIJO KOSKINEN sd ULLA LAUTTAMUS sd HEIDI NIEMINEN sd MATTI PÖPPÖNEN vas TUULIKKI VÄLINIEMI sd Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Kansanedustaja Kotiahon harhainen identiteettipolitiikka

Puolustan oikeutta – ja lakien mukaan

Vaihtoehtoja tarvitaan

Vaajakoski nyt täysi sumppu

Syyttäjälaitoksemme rämpii vakavassa kriisissä

Lyhyet

Hallitseeko Suomea todella vihervasemmisto?

Kansanedustaja lasketteli haittapuhetta?

Kotiaholta väärä väite Jämsän vastaanottokeskuksesta

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.