Perussuomalaiset ja ay-liike

Perussuomalaisten kansanedustaja Kauko Tuupainen kirjoitti kolumnissaan (Ksml 2.6.) muunneltua totuutta. Tuupainen väittää, että perussuomalaiset hoitavat työntekijöiden asioita, minkä ammattiyhdistysliike olisi unohtanut.

Väitteessä on kaksi virhettä. Ensinnäkin ay-liike ei ole unohtanut ketään ja toiseksi perussuomalaiset eivät hoida työntekijöiden asioita.

Perussuomalaisten avaukset työmarkkina-asioissa ovat olleet ikäsyrjintää lisääviä, työehtoja heikentäviä, perusoikeuksia riistäviä sekä työllisyyttä heikentäviä.

Vaaleissa perussuomalaisten ehdokaslistoja ovat miehittäneet yrittäjät. Joukossa on ollut minimaalisen vähän ammattiliittojen jäseniä.

Kansan Uutisten haastattelussa perussuomalaisten ”työmies” Matti Putkonen itse totesi puolueessa ilmenevän ay-vastaisuutta. Tästä taustasta ovat kummunneet perussuomalaisten työelämää koskevat ehdotukset, joissa on vaadittu mm. nuorille palkatonta pakkotyötä, ikääntyville työntekijöille työehtosopimuksia alempia palkkoja, irtisanomissuojan ja työttömyysturvan heikennyksiä sekä perustuslaissa turvatun työtaisteluoikeuden rajoittamista.

Tuorein esimerkki perussuomalaisten tavasta hoitaa työntekijöiden asiaa oli vastustaa eduskunnassa työntekijän sairauskarenssin poistavaa vuosilomalain parannusta.

Graafisen teollisuuden työttömyysaste on noin kolminkertainen muiden alojen keskiarvoon verrattuna. Perussuomalaiset haluavat pahentaa viestintäalan ahdinkoa ja lisätä lomautettujen ja työttömien määrää ehdottamalla tilattavien lehtien arvonlisäveron nostoa kymmenestä prosentista 24 prosenttiin.

Liekö taustalla perussuomalaisten kauna mediaa kohtaan, kun se on kehdannut uutisoida puolueelle kiusallisista aiheista?

Perusuomalaiset ovat retoriikallaan ja oppositiosta räksyttämisellään luoneet kuvaa itsestään raikkaana tuulahduksena ja vaihtoehtona vanhoille puolueille. Todellisuudessa puolue on oikeistopopulismissaan ikävä löyhähdys 1930-luvulta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Yksinäisyyden tunne on otettava vakavasti

Edunvalvonta toimii

Nuorille tietoa oppivelvollisuuden uudistamisesta

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

Mielipide: Vanhemmat ja koulu ovat lasten osallisuuden vahvistajia

Mielipide: Eroon meluisista vesiskoottereista

Mielipide: Sanojen alkuperä jää liian usein hämäräksi

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.