Perussuomalaisten ennustama tuomio- päivä ei tullutkaan

Kansanedustaja Kauko Tuupainen (ps.) jatkaa perussuomalaisten semanttista venkoilua eurokriisissä (Ksml 1.2.). Koko muu maailma perussuomalaisia lukuun ottamatta lienee ollut tyytyväinen siihen, että eurokriisin pahin vaihe on takana. Perussuomalaisia tämä harmittaa siksi, että pohja heidän vaaliteemoiltaan, tuomiopäivän ennustuksilta, on pudonnut pois. Maailma ja euro eivät romahtaneetkaan.

Tukiohjelmat ovat toimineet toivotulla tavalla, ja ohjelmamaat Kreikka mukaan lukien ovat päässeet kasvu-uralle. Vuosille 2015 ja 2016 Kreikalle on ennustettu noin kolmen prosentin talouskasvua. Vaikka velkaa on toki paljon, on se hallittavissa. Velanhoitomenot on painettu muita ohjelmamaita alhaisemmalle tasolle.

Kreikan osalta keskeistä on nyt poliittisen vakauden palauttaminen, jotta kasvulle välttämättömiä talousuudistuksia voidaan jatkaa. Vuoropuhelu myös maan uuden hallituksen kanssa on nyt tärkeää, jotta hallitsematonta irtautumista ohjelmasta ei tapahtuisi. Tällainen ”dirty exit” heikentäisi Kreikan rahoitusasemaa ja talouskehitystä nopeasti.

Jos poliittinen epävakaus johtaisi siihen, että Kreikka ei hoitaisi velvoitteitaan, on Suomella turvanaan SDP:n johdolla hoidetut vakuudet. Vakuudet kattavat oletetun tappiomme Kreikan mahdollisessa maksukyvyttömyystilanteessa, jonka myös Tuupainen joutui myöntämään. Tällä hetkellä vakuuksien arvo on 930 miljoonaa euroa. Se on siis lähes miljardi euroa enemmän mitä perussuomalaiset koskaan ovat tehneet Suomen vastuiden rajaamiseksi eurokriisin hoidossa.

Tuula Peltonen

kansanedustaja (sd.)

Jämsä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Kansanedustaja Kotiahon harhainen identiteettipolitiikka

Puolustan oikeutta – ja lakien mukaan

Vaihtoehtoja tarvitaan

Vaajakoski nyt täysi sumppu

Syyttäjälaitoksemme rämpii vakavassa kriisissä

Lyhyet

Hallitseeko Suomea todella vihervasemmisto?

Kansanedustaja lasketteli haittapuhetta?

Kotiaholta väärä väite Jämsän vastaanottokeskuksesta

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.