Perussuomalaisten syli kutsuu

Kokoomus- ja keskustaministerit ajavat äänestäjiä perussuomalaisten syliin.

Olen tähän asti kuvitellut kokoomuksen edustavan oikeistolaisia ja konservatiivisia arvoja. Olen ollut väärässä. Oikeistopuolueen pitäisi mielestäni alentaa verotusta ja karsia ylipöhöttyneen julkisen sektorin sekä valtion menoja. Vaan mitä tekee Katainen ja valtionvarainministeriö? Kokonaisveroastetta nostetaan, tämä on yhtä tuhoisaa kuin työn verotuksen kiristäminen.

Vero on vero, riippumatta siitä millä nimikkeellä sitä kerätään. Korkea veroaste heikentää vientiteollisuutemme kilpailukykyä ja estää palvelusektorin kehittymisen. Tämä pitää Suomen itsepalveluyhteiskuntana ja työttömyyden korkeana.

Ja sitten asuntoministeri Vapaavuori. Johtoajatuksena hänellä tuntuu olevan yksityisellä rahoituksella tapahtuvan liiketoiminnan torppaaminen kaikkialla pääkaupunkiseudun ulkopuolella.

Ei minustakaan Ideaparkeissa ole paljon ideaa, mutta jos joku haluaa sellaisen yksityisellä rahalla perustaa ja yrittää, niin sehän on fantastinen juttu. Miksi kokoomus haluaa estää yritystoiminnan maakunnissa ja pakottaa ihmiset keskuksiin?

Vapaavuori vetoaa ilmastosyihin mutta kaikki näkevät tämän sumutuksen läpi. Tavoitteena on ylläpitää keinotekoisesti pääkaupunkiseudun kasvua rajoittamalla toimintaa muualla.

Keskustakin on ajanut itsensä ympäristönsuojeluansaan. Tiedän toki, että jätevesiasetus ei ole ministeri Lehtomäen keksintö. Senhän käsittääkseni kehitti Satu Hassi Lipposen toisen hallituksen aikana.

On myös mahdollista, että Lehtomäki on saanut hallitukselta komennon olla antamatta periksi tässä asiassa. Mutta koskapa asetus on kuitenkin niin hyödytön, kallis ja epäoikeudenmukainen, ei ole muita vaihtoehtoja kuin sen täydellinen kumoaminen. Lehtomäki voi vielä pelastaa itsensä sekä keskustan ja pistää ympäristöministeriön virkamiehet kuriin.

Ministeri Pekkarinen näkee ilmastonmuutoksessa hyvän tekosyyn lisätä tukiaisia ja syöttötariffeja ja näin kenties kehittää bioenergiaan liittyvää yritystoimintaa maakunnissa. On kuitenkin niin, että kannattavaa liiketoimintaa ei voida rakentaa avustusten tai takuuhintajärjestelmän varaan.

Innovaatiot syntyvät käytännön tarpeesta eivätkä jonkin viranomaistahon kanavoiman rahan voimalla. Näistä toimenpiteistä ja ns. vihreästä verouudistuksesta johtuen energia hinta nousee, laskun maksavat viime kädessä kuluttajat ja teollisuus. Seurauksena on Suomen kilpailukyvyn heikentyminen ja tuotannon siirtyminen muuanne.

Tätä ei tulisi sallia missään tapauksessa, tilanteen vakavuus tulisi ymmärtää ja pyrkiä kaikin tavoin säilyttämään tuotanto ja työpaikat Suomessa. Hallituksen olisi aika alkaa ajatella Suomen etua eikä imagoaan EU-kokouksissa.

Perussuomalaisilla tuntuu vielä olevan jonkinlainen realismi tallella näissä asioissa. Eipä ihme, että kannatus nousee.

MATTI HYTÖLÄ Konnevesi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Varpushaukka Keuruun Haapamäellä. Kuva: Marja Mallat

Naaraskorento munii veteen. Kuva: Jukka Luoma

Neitoperhonen. Kuva: Pirjo Ala-Hynnilä

Lukijan kuvatRautapyörä. Kuva: Jorma Soininen

Talousjärjestelmä luo pahoinvointia

Lyhyet

Lyhyet

Mykkäsen malli lisäisi kivihiilen käyttöä

Poliittisen poliisin paluu

Kiristäjät liikkeellä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.