Perussuomalaisuus on uhka huumorille

Perussuomalaisten kansanedustaja Jouni Kotiahon lomallelähtökirjoitus (KSML 4.7.) oli sellaista huumormeininkiä, että siihen on syytä vastata. Otsikko julistaa, että ”Vihervasemmisto on uhka sananvapaudelle” ja tekstiä sitten riittääkin.

Kotiahon syytöksen ydintä ei hahmota. Miten, millä tavalla, missä yhteyksissä tai kenen toimesta tämä ”vihervasemmisto” sananvapautta nyt oikein uhkaa?

”Vihervasemmisto” on ensinnäkin lähinnä perussuomalaisten luoma käsite, jonka kohdetta ei tiedä kuin sitä käyttävä. Kansanedustaja yhdistää termin myös kirjoituksessaan salaperäiseen ”antifa”-järjestöön. Todellisuudessa antifa on toisen maailmansodan jälkeen – sattuneesta syystä – syntynyt ajattelutapa. Se vastustaa fasismin uutta nousua ja uusnatsismia.

On jännittävää, että perussuomalaiset näkevät antifan erityisen vaarallisena. Tarkoittaako se, että uusnatsismi ja fasismi ovat perussuomalaisista tärkeitä suojeltavia asioita? Kansanedustaja joka tapauksessa kirjoittaa, että fiktiivinen ”ryhmä” joka ei näe fasismia ja uusnatseja hyvänä, jotenkin ”uhkaa sananvapautta”. Selvä.

 

Perussuomalaisten ”Räjähtävät lepakot”-fantasiatietotoimiston luomaan termiin ”vihervasemmisto” Kotiaho liittää sitten myös mm. Ylen, Helsingin Sanomat ja valtakunnansyyttäjän, ja ilmeisesti koko eduskunnan ja lakiasiantuntijoiden enemmistön, jotka olisivat halunneet saada rasistista soopaa suoltaneen kansanedustajan rikosoikeuden arvioitavaksi.

Näin ei käynyt, sillä perussuomalaiset parin kokoomuslaisen ja keskustalaisen tuella näkivät tälläkin kertaa rasistisen käytöksen erityisen suojelun kohteeksi. Perussuomalaiset siis vastustivat oikeuden toteutumista, eikä sitä olisi saanut kritisoida. Selvä.

Mitä muuta tekstissä oli? Lukijan helpottamiseksi tässä kaikki tekstin väitteet listattuna:

-Vihervasemmisto romuttaa sananvapautta.

-Vihreät ja vasemmistoliittolaiset leimaavat kaikki toisella tavalla (ei selvää, kenen kanssa toisella tavalla) ajattelevat.

-Merkittävät äärivasemmistohenkiset ryhmät tuhoavat omaisuuksia (ei selvää mitkä ”ääri-”).

-”Antifa” hulinoi.

-Tarra oli kiinni läppärissä.

-Vasemmistoliitto ja vihreät eivät ole irtisanoutuneet jostakin (ei tarkennettu).

-Ulkomaalaistaustaiset ja haittamaahanmuuttajat ovat yliedustettuina tilastoissa.

-Vihervasemmisto ja vihervasemmistolainen valtamedia hyssyttelee ja painaa villaisella (ei selvää millaisesta painamisesta on kyse).

-Yle on pahin ja Helsingin Sanomat on vajonnut roskamediaksi.

-Valtakunnansyyttäjä keskittyy poliittiseen aktivismiin, aloittaa poliisitutkinnan, sekoittaa puurot ja vellit, haluaa murentaa syytesuojaa. Valtakunnansyyttäjä antoi lausunnon, hän puhui ja antaa kirjoittajan mielestä ymmärtää.

-Valtakunnansyyttäjä ei huomaa rikoksista tuomittua (ei selkoa miten valtakunnansyyttäjä liittyy otsikon ”vihervasemmistoon”).

 

Lopuksi kansanedustaja toteaa, että kesäloma on mukava aloittaa, koska hänen puolueensa ansiosta Jämsän vastaanottokeskus lopettaa.

Uutinen Kotiaholle: näin ei ole. Myöskään aurinko ei nouse, sade ei ala eikä ruoho kasva perussuomalaisten keskuspuolueohjelman käskystä. Sen voi toki todeta, että toivotan hyvää kesälomaa, se tulee kansanedustajalle ilmeisesti tarpeeseen.

Irma Hirsjärvi

kaupunginvaltuutettu (vas.)

maakuntavaltuutettu

vasemmistoradikaali, antifasisti ja

anarkisti, isoäiti ja lähiötäti

Jyväskylä

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentointi on suljettu