Pidä pintasi, Riitta Mäkinen

Julkisuudessa monet vaikutusvaltaisetkin median edustajat ovat hyökänneet Jyväskylän kaupunginhallituksen puheenjohtaja Riitta Mäkisen kimppuun.

Porvarienemmistöinen kaupunginvaltuusto on mielestäni delegoinut suurimman osan kaupunkikonsernin päätösvallasta kaupungin johtoryhmälle eli kaupungin johtaville virkamiehille. Kun osoitetaan sylttytehdasta kaupungin talouden ja hallinnon huonoon hoitoon, se löytyy tästä joukosta ja heidän suorista alaisistaan.

Johtoryhmän alaisena toimii satapäinen virkamiesten joukko, joka on suoraan yhteydessä kaupunkilaisiin. He ovat taas vastuussa huonoista käyttäytymistavoista yksityisiä kansalaisia kohtaan.

Riitta Mäkinen, tee konkreettinen esitys kaupungin johtoryhmän jäsenmäärän puolittamisesta ja säästyneen n.1000000 euron osoittamisesta perusterveydenhuollon (terveysasemien) ja lasten hoidon kohentamiseen.

Jos kyseisen organisaation suoraan alla oleva hallintohenkilöstö supistetaan kolmasosalla, saadaan usean miljoonan vuosisäästö tasapainottamaan budjettia.

Näillä toimilla ei olisi mitään vaikutusta kaupunkilaisten palvelutasoon. Vähennykset olisi tehtävä aina ensiksi hallintoon, jolloin toiminta tehostuisi ja vasta sitten suorittavaan portaaseen. Suorittavan portaan vähennykset henkentää palveluja välittömästi.

Riitta, pidä pintasi, sinuun luotetaan ja sinua tuetaan laajasti.

Pentti Tossavainen

Säynätsalon kunnanjohtaja 1980–1989

puheenjohtaja,

Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Lyhyet

Mielipide: Jalankulkija on turvaton tietyömaan kaaoksessa

Mielipide: Kohti kestävää energiatuotantoa

Mielipide: Isännöitsijällä eri näkemys perukirjasta

Lyhyet

Lyhyet

Mielipide: Edunvalvonta toimii

Mielipide: Nuorille tietoa oppivelvollisuuden uudistamisesta

Mielipide: Yksinäisyyden tunne on otettava vakavasti

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.