Pidetään pullojen korkit kiinni

Suomalaisten alkoholin käyttöön on pyritty vaikuttamaan niin terveydellisten kuin sosiaalisten perusteiden kautta. Kuitenkin henkilökohtaiseen itsetutkiskeluun oman alkoholinkäytön suhteen niillä ei ole näyttänyt olleen merkittävää vaikutusta.

Kampanjat kuten ”Tipaton tammikuu” ja vastaavat eivät ole myöskään kannustaneet jatkamaan ilman päihteetöntä elämää. Nyt TV1:n kampanjointi ”Korkki kiinni 100 päivää ilman viinaa”, jossa julkisuuden henkilöitä on haastettu mukaan, on merkittävä median esiin tulo, jonka toivoisi omalta osaltaan vahvistavan ja tuovan näkyvyyttä myös raittiustyötä tekeville järjestöille.

Ihmisinä me tarvitsemme haasteita, ei 50 kilometrin hiihtokisaa voi hiihtää pätkittäin. ”Korkin kiinni” pysymisessä sen toivoisi olevan päivittäistä harjoittelua raittiina elämisen kisassa.

Inka Kortelainen Suolahdesta toi (Ksml 3.2.) ansiokkaalla tavalla nuoren näkökulman kaikkien, niin nuorten kuin vanhempien pohdittavaksi suhteestaan päihteiden maailmaan. 86 vuotta raittiina eläneenä toivon sinulle, Inka, Jumalan siunausta raittiina elämiseen kaveripiirissäsi. Suomi tarvitsee kipeästi kaltaisiasi nuoria.

Eino Hannikainen

Keski-Suomen Raittiuspiiri

Laukaa

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

Lukijan kuva

Älä lopeta sanomasta kauniita

Vanhemmuuden tärkein taito on ymmärtää lasta

Joukkoliikennettä kehitettävä rohkeasti Jyväskylän seudulla

”Ratsastus on helppoa”

Lyhyet

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.