Pidetään pullojen korkit kiinni

Suomalaisten alkoholin käyttöön on pyritty vaikuttamaan niin terveydellisten kuin sosiaalisten perusteiden kautta. Kuitenkin henkilökohtaiseen itsetutkiskeluun oman alkoholinkäytön suhteen niillä ei ole näyttänyt olleen merkittävää vaikutusta.

Kampanjat kuten ”Tipaton tammikuu” ja vastaavat eivät ole myöskään kannustaneet jatkamaan ilman päihteetöntä elämää. Nyt TV1:n kampanjointi ”Korkki kiinni 100 päivää ilman viinaa”, jossa julkisuuden henkilöitä on haastettu mukaan, on merkittävä median esiin tulo, jonka toivoisi omalta osaltaan vahvistavan ja tuovan näkyvyyttä myös raittiustyötä tekeville järjestöille.

Ihmisinä me tarvitsemme haasteita, ei 50 kilometrin hiihtokisaa voi hiihtää pätkittäin. ”Korkin kiinni” pysymisessä sen toivoisi olevan päivittäistä harjoittelua raittiina elämisen kisassa.

Inka Kortelainen Suolahdesta toi (Ksml 3.2.) ansiokkaalla tavalla nuoren näkökulman kaikkien, niin nuorten kuin vanhempien pohdittavaksi suhteestaan päihteiden maailmaan. 86 vuotta raittiina eläneenä toivon sinulle, Inka, Jumalan siunausta raittiina elämiseen kaveripiirissäsi. Suomi tarvitsee kipeästi kaltaisiasi nuoria.

Eino Hannikainen

Keski-Suomen Raittiuspiiri

Laukaa

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet 20.5.

Lapset on syytä hankkia ajoissa

Lyhyet

Turvapaikan perusteet on määritelty laissa

Hävittäjät vai ohjukset Suomen turvaksi?

Uskalla yrittää ja ole rohkea!

Kohtuus ja oikeus ovat demokratian perustaa

Kiusaamista pitää vähentää

Metsä on meidän mahdollisuutemme

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.