Pienten lukioiden säilyminen turvaa tasa-arvoa jatkossa

Olipa mieluinen otsikko perjantain 4.4. Keskisuomalaisessa ("Pienet lukiot säilyvät Uudessa Jyväskylässä"). Tikkakosken ja Korpilahden lukioiden säilyminen pitkien etäisyyksien takia turvaa myös maaseudun lasten mahdollisuuden lukio-opetukseen. Tikkakoski pohjoisessa, Korpilahti etelässä. Näin tasa-arvoisuus toteutuu kuntaliitoksessamme reunoja myöten. Tämä on Uuden Jyväskylän sivistyspuolella hyvä alku. Kiitokset Lähilukioyhdistykselle.

Korpilahdella lisäksi Alkio-Opistossa voi suorittaa yliopistollisia arvosanoja, niin olisi tuntunut hullulta katkaista opintie keskeltä poikki. Tätä eivät kaikki kuntamme luottamusmiehetkään ole oikein tajunneet.

Tavoitteellisessa vuosittaisessa 160 muuttajan joukossa lukio tulee olemaan yksi vetovoimaisimmista tekijöistä Korpilahdella. Koulutetut ihmiset haluavat kouluttaa myös lapsensa.

Jaksojärjestelmien yhdenmukaistaminen tuo paljon uusia mahdollisuuksia niille opiskelijoille, joille joukkoliikenteen sujuvuus suo ajallisesti oikea aikaisen liikkumisen Jyväskylään. Mutta jos kiinnostava, muualla opetettava vaihtojakso on vain muutamia viikkoja, voisi kuvitella mahdollisuutta kotiväen kuljetusapuun?

Paras ja kestävin pääoma ihmisellä on korvien välissä. Sen pääoman kartuttamiseksi olisi tehtävä kaikki voitava. Ja kouluttautumismahdollisuus tulisi tarjota kaikille tasapuolisesti asuinpaikasta riippumatta. Uuden Jyväskylän soisi panostavan tähän tehdessään sivistyspuolella uusia päätöksiä yhdessä.

Opetuksen ja oppimisen hyvä imago meillä Keski-Suomessa on jo entuudestaan. Tulevaisuus voisi olla entistä parempi.

PIRKKO WEIJO kunnanvaltuuston 1. varapuheenjohtaja (kesk.) maakuntavaltuuston jäsen Korpilahti

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Lyhyet

Mielipide: Kaukolämmön kilpailukyvystä huolehdittava

Mielipide: Liikenteeseen saatava ennakoivaa silmäpeliä

Mielipide: Tasa-arvo ei ole kehollista

Lyhyet

Lyhyet

Korona vallan välineenä?

Mielenterveys- palvelut nyt tiukassa

Asunto-osakkeiden siirrot on tutkittava

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.