Pienten uimareiden saatava pulikoida

Olen todella pettynyt Jyväskylän kaupungin päätökseen olla järjestämättä vauvauintia AaltoAlvarin remontin aikana. Pidän tällaista päätöstä todella lyhytnäköisenä ja hätiköitynä.

Ymmärrän toki, että remontin myötä Wellamon käyttöaste tulee nousemaan, mutta eiköhän tuo tuttu sanonta "sopu sijaa antaa" päde myös tähän tilanteeseen.

Lauantaiaamuisin, ei meidän vauvauimareiden lisäksi Wellamossa ole ollut kuin kourallinen muita uijia. Tuo monitoimiallas, jossa me vauvaperheet pulikoimme, ei todennäköisesti ole paras mahdollinen kilpauimareiden tarpeisiin, sillä altaan vesi on lämpimämpää ja allas on kompaktin kokoinen. Vastaavasti ohjatut- tai erityisliikuntaryhmät ovat pääasiassa , ainakin tähän asti, käyttäneet allasta arkiaamuisin ja -iltaisin.

Vauvauinti on koko perheen harrastus, jossa vauva pääsee yhdessä vanhempiensa kanssa tutustumaan veteen turvallisessa ympäristössä. Koulutetut ja kokeneet ohjaajat ovat mukana tukemassa ja auttamassa tarpeen mukaan. Kun lapsi oppii jo pienestä pitäen suhtautumaan luontevasti veteen ,saatetaan onnettomuuden sattuessa saada käyttöön ne muutamat ratkaisevat sekunnit. Etenkin täällä Jyväskylässä, jossa ympäristössämme on paljon upeita vesistöjä, ei veteen totuttelusta ole ainakaan haittaa.

Pääkaupunkiseudulla vauvauintia järjestetään sekä lauantai- että sunnuntaiaamuisin. Voisiko tämä olla vaihtoehto myös Jyväskylässä? Näin me vauvaperheet "vallottaisimme" Wellamon kolmesta altaasta yhden lauantai- ja sunnuntaiaamuisin ja loput allasajat jäsivät muiden uimareiden käyttöön.

Ymmärtääkseni Jyväskylässä on tuettu aina urheilua ja urheilijoita. Eikö tämä tuki kuulu myös pienille harrastajille, joiden joukossa voi olla ne tulevaisuuden lupaukset?

Hyvät asiasta päättäneet henkilöt: tervetuloa lauantaiaamuna katsomaan vauvauimareiden touhua ja tohinaa Wellamoson tai AaltoAlvariin! Toivon, että nähtyänne vauvojen ja vanhempien ilosta sähkyvät silmät harkitsette päätöstänne uudelleen.

RIIKKA PIHLAJA Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

Lyseo käräjäoikeuden kodiksi

Hoitajamitoitus-vääristelyä

Suomessa on hyviä ja huonoja maahanmuuttajia

Lyhyet

Lyhyet

Keski-Suomen kuntien talous on saatava kuntoon

Eläkkeiden alentaminen tuhoisaa taloudelle

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.