Pitääkö väkivalta vain hyväksyä?

Luemme melkein joka päivä lehdestä, miten "joku mies" on hakattu keskikaupungilla aamuyöstä. Juttu jatkuu usein vielä siten, että toimittaja kertoo uhria potkitun päähän tämän jo maatessa kadulla. Ja sitten: "Kolmen miehen nähtiin pakenevan Väinönkatua alaspäin."

Nuoruudessamme meille tuli selväksi, että maassa olevaa ei saa lyödä vielä vähemmän potkia. Ihmettelemme, mikseivät toimittajat kirjoita, miten raukkamaista tällainen potkiminen on? Eivätkö he ja/tai katsojat ymmärrä sitä? Vai onko se niin tarkkaa, että toimittaja ei saa ottaa henkilökohtaista kantaa uutiseen? Mutta ottavathan toimittajat henkilökohtaista kantaa poliittisiin päätöksiin, urheilun ilmiöihin ja talouselämän moniin koukeroihin.

Eivät toimittajat asetu tuomarin asemaan kirjoittaessaan, että teko on raukkamainen. Mutta elleivät he ymmärrä ja/tai uskalla sanoa, että maassa makaavan, tai invalidin, tai vanhuksen potkiminen on raukkamaista, niin me "kyllä kauhiast hämmästelemme" sitä.

Toivomme, että tämä raukkamaisuuskysymys saa yleisempääkin keskustelua aikaan.

OLAVI TUUKKANEN OLAVI WATIA Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

LyhyetKesätapahtumat kiertoon, rallit Seinäjoelle, tangomarkkinat tänne.Ja Ailamarista kuningatarEn ole koskaan syönyt pizzaa tahi hampurilaista, en ole somessa, mutta pärjäilen. Sh, kun olen vältän näitä.

Kaupunki ei välitä melusaasteesta

Masennuseläkkeet ovat kestämättömällä tasolla

Psyyken lääkintä on viimeinen keino

Lyhyet

Kansallisarkisto, sotiemme historian tutkimus ja SS-olettamukset

Avoin kirjeeni kansanedustajille

Lyhyet

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.