Pitäisikö sittenkin vaihtaa kansa?

Kohta tulee kevät ja eduskuntavaalit. Valitaan 200 kansan eniten toivomaa kelpo suomalaista, jotka haluavat kaikella voimallaan, tarmollaan ja viisaudella ponnistella Suomen ja suomalaisten parhaaksi siten kuin kukin heistä parhaan kokee. Ensimmäiseksi on yhteisesti mietittävä, missä järjestyksessä parasta ryhdytään toteuttamaan.

Kun hallitusohjelma on jotenkin kasassa, valitaan pääministeriehdokas hiomaan hallitusohjelmaa ja miettimään ministerilistaa. Jos ja kun se alkaa tyydyttää eduskuntaa nimittää presidentti pääministerin ja hänen ministeriönsä, jossa on vähintään tarvittava määrä rehellisiksi ja taitaviksi tunnettuja Suomen kansalaisia.

Tuskin on nämä järjestäytymismuodollisuudet saatu valmiiksi, kun kansa alkaa kysellä ja jupista. Mites kun siellä puhuttiin siitä asiasta. Missä ne toimenpiteet viipyvät?

Nykyaikaan ei enää kuvitella härkäviikkoja ja reikäleipiä. Ahertamisessa pitäisi olla jotakin kivaa ja siitä pitäisi palkita sen verran reilusti että sillä elää.

Media esittelee kyllä kurjuuttakin, mutta se on tapahtunut jossakin menneisyydessä, tai jossakin merkillisessä maailman kolkassa. Suurin osa tiedoista tulee hyvinvoinnin piiristä. Miten rikkaat tai julkimot elävät. Reikäleipien asemesta mediat ovat pullollaan ruokaohjeita. Pitää olla monenlaista pulloa ja purnukkaa että syntyisi suussa sulava ja silmiä miellyttävä ateria. Eikö tämän kaiken pitäisi kuulua meille jokaiselle?

Mainonta ponnistelee luodakseen mielikuvaa, jotta kaikelle hienolle löytyisi ostaja. Että kaikkea komeaa voitaisiin valmistaa monin verroin enemmän ja ”päivittää” yhä uudelleen ja uudelleen.

Milloin uskoisimme ettemme voi rikastua, jos syömme ja pidämme kaiken tekemämme itse. Ennen väitettiin ettei suutarin lapsilla ole kenkiä. Eikö viestintää pitäisi ajatella apukeinona myydä kaikkea hyvää rahakkaalle ostajalle. Siitähän se yhteiskuntamme taloudellinen tasapaino syntyisi, eikä valtion velkautumista tarvitsisi kasvattaa 5 000 miljoonalla vuosittain.

Yrjö Jaatinen

Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Veikkaus viimein havainnut ongelmat

Outoa touhua Jyväskylän metsissä

Puolimatka petaa poliittista uraansa

Hallitus hakee fokustaan

Pääministeri Rinteen ikiomat kuplat

Lyhyet

Lyhyet

Mustamaalaus ei hyödytä Uuraisia

Palautussopimusten puute on ongelma

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.