Poliisitalo ei sovi nuorisokodiksi

Jyväskylän kaupungin sosiaali ja terveyslautakunta käsitteli keväällä nuorisokodin sijoituspaikkaa.

Nyt tarvitaan uusi kunnallinen nuorisokoti, ja vireillä onkin 10-paikkaisen nuorisokodin tilavaihtoehdon selvittely. Se on päätetty toteuttaa uudessa Jyväskylässä 2009.

Selvityksen kohteena oli myös Vaajakosken vanha poliisitalo. Tämä rakennus on neljässä kerroksessa ja kiinteistön muuttaminen nuorisokotikäyttöön edellyttää huomattavia muutoksia. Talon rajoittavat asemakaavalliset edellytykset laitosasumiselle ja nuorisokodin erityiset toiminnalliset vaateet. Herättääkin suurta ihmetystä, että maalaiskunnan kunnanhallitus on hyväksynyt kaavamuutoksen kiinteistön omistajalle, Ollin Talot Virtanen Oy:lle, joka aikoo kuitenkin rakennuttaa siihen nuorisotalo.

Näin bisnes pyörii lastensuojelun puitteissa. Vaajakoskelle oli perustettu Jyväskylän Lastensuojelupalvelut Oy, joka harjoittaa muun muassa nuorisokotitoimintaa. Poliisitaloonko tämä bisnestoiminta on tarkoitettu?

On uskomatonta, ettei maalaiskunnan kunnanhallituksella ollut mitään kiinnostusta ottaa selville mitä Jyväskylän kaupungin Tilapalvelu oli selvittänyt talon sopivuudesta nuorisotaloksi.

LEA LEPPÄNEN sairaanhoitaja kuntavaaliehdokas (sd.), Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.