Poliisiuudistus voi johtaa pulmiin Keuruulla

Keuruu on noin 11 000 asukkaan kaupunki. Keuruu on joskus valittu Suomen turvallisimmaksi kunnaksi, mutta onko Keuruu sitä tulevaisuudessa tulevan poliisiuudistuksen myötä?

Poliisiuudistus tarkoittaa Keuruun osalta sitä, että hallintoa kevennetään ja komisario siirtyy Jyväskylän poliisiasemalla uusien haasteiden pariin. Valtakunnallisessa poliisiuudistuksessa ei puhuta mitään vartijapalveluiden ja putkapäivystyksen uudistamisesta. Nyt ollaan Keuruun poliisin säilöönottotoimintaa siirtämässä muun muassa Jyväskylään, Mänttään ja Jämsään. Joissakin visioissa Jämsä on kuulemma keuruulaisten työssäkäynti alue, näin ei kuitenkaan käytännössä ole. Jämsä ei ole keuruulaisille mitenkään luonnollinen kulkusuunta, Keuruulta ei pääse edes bussilla Jämsään.

Jos Keuruulta lopetetaan putkapäivystys ja vartijat siirtyvät tammikuun alusta eri paikkakuntien poliisiasemien putkapäivystykseen tämä näkyy Keuruun poliisin työssä. Keuruun poliisi tekee vuosittain 400-450 säilöönottoa. Tulevaisuudessa Keuruun poliisin tehtävä on kuljettaa päihtyneitä Jyväskylään, Mäntään ja Jämsään, koska Keuruulla ei ole enää vartijoita eikä säilöä. Tämä siksi, että poliisit tekevät myös vartijoiden tehtävät. Vartijat ovat hoitaneet seuraavanlaisia tehtäviä kuten poliisin kiinni ottamien henkilöiden säilöönotot, rekisteröinti (valokuvaus, sormenjäljet, dna, lääkitys, ruokahuolto), rikosilmoitusten vastaanotto, löytötavaroiden hoitaminen, poliisiautojen huolto sekä muita asioita säilöönoton lisäksi. Keuruun poliisin visio on tulevaisuudessa päihtyneiden kuljettaminen linjalla Jyväskylä-Jämsä-Mänttä. Tähänkö poliisi on koulutettu?

Jos tulevaisuudessa Keuruun poliisin tehtävä on kuljettaa päihtyneitä, tällöin keuruulaisten turvallisuuden tarpeet eivät tule toteutumaan. Keuruu on hyvä kaupunki elää, olla, työskennellä ja kasvattaa lapsia. Keuruulla on ollut hyvä poliisi sekä vartijapalvelut ja toivottavaa on, että Keuruu on edelleen yksi Suomen turvallisimmista kaupungeista. Jos poliisi on tulevaisuudessa baanalla menossa ei voida puhua lähipoliisitoiminnasta, mitä hyvää palvelua olemme tottuneet saamaan. Joten toivottavaa on, että vartijapalvelut ja poliisi säilyvät ainakin entisellään Keuruulla.

MERVI MÄNNISTÖ sosiaalitoimen erityisnuorisotyöntekijä Keuruu

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Julkiset palvelut tärkeitä

Lämmin kiitos kaikille varhaiskasvattajille

Lyhyet

Kansanedustaja Kotiahon harhainen identiteettipolitiikka

Puolustan oikeutta – ja lakien mukaan

Vaihtoehtoja tarvitaan

Vaajakoski nyt täysi sumppu

Syyttäjälaitoksemme rämpii vakavassa kriisissä

Perussuomalaisuus on uhka huumorille

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.