Politiikka on arvovalintoja

Antti Pakari kysyi (Ksml 10.8.), mistä SDP ottaisi rahat rahoittaakseen budjettiin esittämänsä muutokset.

Me demarit olemme olleet hallituksen kanssa koko kauden eri linjoilla monista talous- ja työllisyyspolitiikan valinnoista. Siksi olemme joka vuosi esittäneet eduskunnassa oman budjettivaihtoehtomme.

Keskeinen ero demareiden ja hallituksen välillä on se, että SDP olisi kohdentanut porvarihallituksen erilaisiin veronkevennyksiin käyttämät 4,2 miljardia euroa toisin. Ennen kaikkea SDP on esittänyt työllisyyden parantamista julkisten investointien avulla.

Puheenjohtaja Jutta Urpilainen vaati hallitusta lisäämään budjettipanostuksia liikennehankkeisiin ja työllisyyden hoitoon. Näihin kohteisiin laitetut eurot hyödyttäisivät varmuudella koko suomalaista hyvinvointiyhteiskuntaa paremmin kuin suuret veronkevennykset jo valmiiksi hyvin toimeentuleville ihmisille.

Laaja työttömyys, säästöjen kanssa kamppailevat kunnat, tärkeät liikenneinvestoinnit ja julkisen talouden tasapainotus tuntuvat valtiovarainministeriön mielestä hoituvan ennen kaikkea markkinoiden ehdoilla. Ministeriön budjettiesitys ei sisällä suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan turvaavia ratkaisuja.

Hallituksen viivyttely haasteiden edessä on SDP:n mielestä vakava virhe. Siksi olemme vaatineet linjanmuutosta ja aktiivisia toimenpiteitä odottelun sijaan.

Talouspolitiikan ratkaisuissa on aina kyse valinnoista erilaisten vaihtoehtojen välillä. Hallitus on valinnut mittavien veronkevennysten tien.

SUSANNA HUOVINEN kansanedustaja SDP:n puoluehallituksen jäsen Jyväskylä

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Myös yksityis- henkilöiden veronkierto estettävä

Masennuksesta ja surusta

Venäjä, idästä ei mitään uutta

Jätemaksu peritään moneen kertaan

Ilmastoasiat pöydälle, nyt!

Lyhyet

Tulevaisuuden työelämä kaipaa ”sosiaalisia nörttejä”

Lyhyet

Lyhyet 20.6.

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.