Politiikka palasi maakuntavaltuustoon

Maakuntavaltuuston kokouksen keskustelua on luonnehdittu Keskisuomalaisessa sirkukseksi ja sekasorroksi!

Mielestäni maakuntavaltuuston kokous oli terveellisellä ja raikkaalla tavalla keskusteleva, väittelevä ja kriittinenkin joissakin asiakohdissa.

Kokous vain osoitti sen, etteivät jotkut maakuntavaltuutetut ja ryhmät halunneet olla pelkkiä kumileimasimia, vaan he oikeasti halusivat esittää näkemyksiään maakuntamme seuraavien vuosikymmenien kehityslinjoista.

Ymmärrän sen, että joitakin suurten poliittisten ryhmien edustajia ja varsinkin ns. kokeneita maakuntavaltuustokonkareita harmitti, kun asiat eivät sujuneetkaan siten, kun oli 20 vuotta totuttu. Kyllä maakuntavaltuuston pitää olla muutakin kuin kiva vanhojen tuttavien piknik-tilaisuus ruokailuineen ja kahvituksineen. Maakuntavaltuusto on poliittinen ja demokraattinen foorumi, jossa valtuutettujen pitää pystyä muutakin tekemään, kuin kuuntelemaan maakuntajohtajien kauniita puheita ja sitten oikeassa kohdin taputtamaan niille.

Maakuntasuunnitelma vuoteen 2030 on hyvin merkittävä asiakirja, joka sisältää rakennuspuita Keski-Suomen tulevalle kehittämiselle. Siksi olisi ollut ihmeellistä, jos sellaisen tärkeysasteen asakirja ei olisi aiheuttanut keskustelua ja muutosesityksiä vielä maakuntavaltuustossakin On vaan tunnustettava se, että eri poliittisilla ryhmillä todellakin on erilaisia näkemyksiä maakuntamme kehittämisestä. Se on sitä moniarvoisuutta, jota aina juhlapuheissa niin peräänkuulutetaan, mutta joka toteutuessaan aiheuttaa kiusatutuneisuutta ja jopa torjuntaa.

Käsittelyn aikana ei voinut olla panematta merkille, kuinka takapenkin "sedät" puoliääneen ilmaisivat närkästystään esimerkiksi "vitsailemalla" tuloksen arpomisesta. Kummallista, että toimittaja kuuli juuri nuo "vitsit" ja poimi ne juttuunsa, vaikka niiden todellinen tarkoitus oli tehdä eri mieltä olevat naurettaviksi ja siten tukahduttaa demokraattinen keskustelu ja debatti. Olisiko tiedottamisessa ollut syytä vähän tarkemmin ja monipuolisemmin käsitellä niitä asioita, joista äänestyksiä syntyi?

JARMO RITANEN maakuntavaltuutettu (vas.) Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Maanpuolustuksen oltava uskottavaa

Maamme kuntataloudet yskivät nyt huolestuttavasti

Lyhyet

Lyhyet

Älä hanki lemmikkiä, jos et voi huolehtia siitä

Lyhyet

Lyhyet

Hoitajamitoitus etenee luvatusti

Kutsuntoja pitäisi kehittää tarkastelupisteeksi

Seppälän Prismaan on tulossa lisää penkkejä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.