Populismi lisää ymmärrystä

Populismi eli poliittinen ideologia ja aktiivisuus, jonka tarkoitus on edustaa tavallisen kansalaisen tarpeita ja toiveita (Cambridgen Yliopiston sanakirjan määritelmä).

Poliitikkojen esittämänä populisti-sanaa pidetään lähes haukkumasanana. Puhekielessä käytetään paljon sivistyssanoja. Halutaanko politiikassa näyttää ja kuulostaa paremmalta ja sitä kautta yritetään harhauttaa Suomen kansaa?

Perussuomalaiset pitävät itseään ”populistisena” puolueena, koska haluamme tuoda asiat lähelle kuntalaisia. Siten, että kaikki ymmärtävät, mistä on kyse. Populismi ei ole yli yksinkertaistamista tai asioiden vääristelyä vaan selvitetään asia niin, että sen ymmärtää jokainen, jopa toinen poliitikko. Jos niin halutaan ymmärtää kuten aiemmasta määritelmästä ilmenee.

Syy kirjoitukseen löytyy Keskisuomalaisen 6.9. jutusta, joka oli otsikoitu seuraavasti: ”Rehn: Europolitiikkamme on populistista, tällä menolla emme ole kauan kolmen A:n luottoluokituksessa”. Eli tyytymättömyyttä europolitiikan hoitoon ilmaistaan populismi-sanan kautta. Eli rahapolitiikka ja luottoluokitus arvotetaan tärkeämmäksi kuin tavallisen kansalaisen tarpeet ja toiveet?

Tämä tärkeysero heijastuu myös siinä, että kokoomus ja SDP syytävät rahaa Eurooppaan lapiokaupalla ja mitä erikoisimmin selityksin. Sitten tehdään kaikenlaisia kyselyjä ja tilastoja, että voiko ihminen tulla toimeen alle 1000 euroa/kk tuloilla. Poliitikko sanoo, että ei voi. Eihän Suomessa ole pienituloisia ja pienituloisuuden raja on tutkimusten mukaan 14 741 euroa vuodessa eli noin alle 1228 euroa/kk. Tämän luvun pitäisi olla kipuraja mutta liian monelle karua todellisuutta on selvitä huomattavasti vähemmällä.

Eikö päättäjillä siellä Helsingin päässä ole mitään suhteellisuudentajua suomalaisen työttömän tai lapsiperheen toimeentulosta? Niillä rahoilla, jotka kokoomus ja SDP pienempien avustuksella olette syytäneet EU:n pohjattomaan kaivoon, olisi huolehdittu monesta kotosuomalaisesta. Ilmeisesti toisista huolen pitäminen on hallituksen mielestä haukuttavaa populismia? Itse näen toisin.

Tavallisen kansan tarpeet ja toiveet tulee olla aina ensisijaisia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Julkiset palvelut tärkeitä

Lämmin kiitos kaikille varhaiskasvattajille

Lyhyet

Kansanedustaja Kotiahon harhainen identiteettipolitiikka

Puolustan oikeutta – ja lakien mukaan

Vaihtoehtoja tarvitaan

Vaajakoski nyt täysi sumppu

Syyttäjälaitoksemme rämpii vakavassa kriisissä

Perussuomalaisuus on uhka huumorille

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.