Populismi on demokratiaa

Perussuomalaisia syytetään populismista, ymmärtämättä mitä populismi tarkoittaa. Alun alkaen populismi oli vuonna 1929 syntynyt ranskalainen kirjallinen suuntaus, mikä kuvasi kansalaisten elämää realistisesti.

Demokratiassa on kaksi käsitystä: populistinen ja elitistinen. Populismin on sanottu olevan poliittisten häiriköiden toimintaa, mutta sitähän se ei ole. Me perussuomalaiset luotamme kansaan ja kannatamme populistista demokratiakäsitystä elitistisen demokratiakäsityksen asemasta.

Demokratiakäsityksemme mukaan kansalaiset haluavat valita edustajikseen henkilöitä, joiden kanssa he ovat asioista samaa mieltä ja jotka kykenevät yhdistämään kansaa erilaisten eturyhmäpyrkimysten paineessa.

Elitistisessä eli byrokraattisessa demokratiakäsityksessä painotetaan asiantuntijuutta kansalaisten sijaan. Oikeistopuolueet käyttävät mielellään kalliita konsultteja todistaakseen veronmaksajille olevansa oikeassa. Elitismissä hallitseminen tapahtuu kansaa hajottamalla, populismissa kansaa yhdistämällä.

Demokratiaan kuuluu, että sosiaali- ja terveyspalvelut turvataan kaikille kansalaisille kaikissa olosuhteissa. Onhan kansalaisten terveys- ja hyvinvointi paitsi itseisarvo myös edellytys Suomen menestymiselle kansainvälisessä taloudellisessa kilpailussa.

Yhteiskunnan ei tule ulkoistaa sosiaali- ja terveyspalveluita, koska yksityisen yhtiön päätarkoitus on tuottaa voittoa omistajilleen. Sen hyväksyn, että yksityinen sektori täydentää julkista palvelutuotantoa siellä, missä se todetaan kelvolliseksi.

Pohjoismaisen hyvinvointivaltiomallin vahvuus on sen kaikenkattavuus. Siinä niin rikkaat kuin köyhätkin ovat samassa veneessä ja kaikki saavat osansa hyvinvoinnista. On tähdellistä, että Suomessa säilytetään kansanvaltainen rakenne. Vain sen kautta kansalaiset pystyvät vaikuttamaan, millaisia palveluja, millä tavalla, mihin hintaan ja missä määrin niitä kansalaisille järjestetään.

Olen saanut runsaasti palautetta perussuomalaisten toiminnasta Suomen hallituksessa. Hallituksen huonot päätökset johtuvat perussuomalaisten ”takinkäännöistä”. Soittajat ovat unohtaneet, että hallituksen enemmistö on oikeistopuolueilla äänin 10–4 eli päävastuussa ovat keskusta ja kokoomus. Kun hallituksessa ollaan, niin vastuuta on kannettava niin myötä- kuin vastatuulessakin. Tavoite on, että Suomen talous saadaan tasapainoon, vaikka se kipeää tekeekin opposition perinteisestä räksytyksestä huolimatta.

Kauko Tuupainen

kaupunginvaltuutettu (ps.)

Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Nelostien siirto loi liikennesumpun

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

Puun käyttö turvaa metsien hiilensidonnan

Tarvitsemme nopeat yhteydet

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.